ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Ljubljana

Dež povzročal nemalo težav, v Piranu spet sirena

Piše: STA

Čas objave:
23.12.2019 09:28

Obilno deževje, ki je ves minuli konec tedna zajelo večji del države, je povzročilo veliko nevšečnosti. Dež je preko noči sicer pojenjal, a voda še povzroča težave. Danes okoli 6. ure zjutraj se je ob jutranji plimi v Piranu sprožila sirena, ki opozarja na poplavljanje morja.

Meteorna voda je minulo noč večinoma poplavljala in ogrožala objekte. Zaradi razmočenega terena se je podrlo več dreves. Center za obveščanje Uprave RS za zaščito in reševanje je prejel klice iz občin Apače, Bistrica ob Sotli, Rogaška Slatina, Brežice, Celje, Cerklje na Gorenjskem, Gorišnica, Duplek, Gorišnica, Hoče-Slivnica, Izola, Koper, Krško, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Maribor, Mislinja, Moravske Toplice, Pivka, Podčetrtek, Prevalje, Ptuj, Radlje ob Dravi, Radlje ob Dravi, Radovljica, Ravne na Koroškem, Rogatec, Semič, Slovenj Gradec, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šentilj, Šentjur, Šmartno ob Paki, Vojnik, Velenje, Zagorje ob Savi in Zreče.

Ob 17.36 je v romskem naselju Lokve, občina Črnomelj, veter razkril streho stanovanjske
hiše, zato je meteorna voda tekla v objekt. Gasilci PGD Črnomelj so opravili ogled kraja in
ugotovili, da objekt ni primeren za bivanje. Z trakom so zavarovali območje. Na kraju so bili
tudi policisti in delavec elektro službe. Ob 13.48 je v naselju Presladol, občina Krško, meteorna voda poplavila kletne prostore stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Rožno, ki so prostore očistili. V občini Brežice, so v Dobovi gasilci PGD Veliki Obrež in Gabrje prečrpavali meteorno vodo, ki je ogrožala stanovanjski objekt, v Cundrovcu pa so gasilci PGD Brežice-okolica izčrpali vodo iz kleti stanovanjskega objekta, katerega je poplavil narasli potok. 


Preko nedelje se je sprožilo osem zemeljskih plazov, in sicer na območjih občin Izola, Koper, Lovrenc na Pohorju, Makole, Piran, Slovenj Gradec ter Šentjur. Pet plazov je zasulo oziroma ogrožalo prometno in drugo infrastrukturo, v dveh primerih pa stanovanjska objekta. Gasilci so uredili odvodnjavanje oz. plazišča prekrili s folijami.

Vreme se bo v prihodnjih dneh ustalilo, vsaj nekaj dni bo brez padavin 

Danes bo povečini sončno z občasno zmerno oblačnostjo in ponekod po nižinah megleno. Na vzhodu bo sprva še zmerno do pretežno oblačno, popoldne se bo pričelo jasniti. V sredo in četrtek bo sončno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla. V visokogorju Julijskih Alp je velika nevarnost snežnih plazov.