pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Sevnica, Krško

Deževje povzročilo nekaj težav, reke bodo še naraščale

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.02.2016 09:44

Deževje je ponoči povzročilo nekaj težav in zalilo nekaj kletnih prostorov. Po podatkih Arsa se razliva Krka, Ljubljanica poplavlja na območju vsakoletnih poplav. Popoldan in ponoči lahko narastejo še druge reke v jugovzhodni in vzhodni Sloveniji. Zvečer in ponoči je pričakovati burjo na Primorskem, ponekod bo zapadlo do okoli četrt metra snega.

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je v ponedeljek zvečer in ponoči meteorna voda zalila nekaj kletnih prostorov v občinah Sevnica, Krško, Ljubljana in Rače-Fram. V kraju Zavrh nad Dobrovo pa je 20 kvadratnih metrov velik plaz ogrožal stanovanjsko hišo.

Krka se v srednjem in spodnjem toku razliva na območjih pogostih poplav. Danes in v sredo bo še postopoma naraščala in lahko poplavi tudi v širšem obsegu. Reka Ljubljanica pa poplavlja na Ljubljanskem barju na območjih vsakoletnih poplav. Obseg poplavljenih površin se bo danes in in v sredo predvidoma ohranjal, opozarjajo v Agenciji RS za okolje (Arso).


V manjšem obsegu se razlivata tudi reki Dravinja in Sotla. Pretok Dravinje je v spodnjem toku že ustaljen, reka Sotla pa bo tekom dneva še postopno naraščala. Danes popoldan in v noči na sredo lahko narastejo tudi druge reke in vodotoki v jugovzhodni in vzhodni Sloveniji ter se pri tem razlijejo na izpostavljenih območjih.

Kot opozarjajo na Arsu, lahko zvečer in ponoči najmočnejši sunki burje na Primorskem presežejo hitrost 100 kilometrov na uro. Do srede zjutraj bo ponekod na Gorenjskem, Notranjskem in Kočevskem zapadlo okoli četrt metra snega. V visokogorju pa se bo povečala nevarnost snežnih plazov.