mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice

Nova generacija diplomantov v Brežicah

Piše: R.K.

Čas objave:
16.06.2022 12:57

Nova generacija 38 diplomantov in magistrov brežiške Fakultete za turizem Univerze v Mariboru je prejela diplomske listine na slovesni podelitvi diplom. Listine jim je izročil dekan Fakultete za turizem izr. prof. dr. Boštjan Brumen.

Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru je letos dobila sedmo generacijo diplomantov visokošolskega strokovnega, univerzitetnega in magistrskega študijskega programa Turizem, ki so svoje diplomske in magistrske listine prejeli v slovesnem ambientu Viteške dvorane brežiškega gradu. 21 diplomantom visokošolskega strokovnega študijskega programa, 14 diplomantom univerzitetnega in 3 diplomantkam magistrskega študijskega programa, ki so diplomirali med marcem 2021 in februarjem 2022, je diplomske in magistrske listine podelil dekan Fakultete za turizem Univerze v Mariboru izr. prof. dr. Boštjan Brumen.

Diplomante je na prireditvi nagovoril tudi gospod Ivan Molan, župan Občine Brežice, ki je poudaril dobro medsebojno sodelovanje fakultete in Občine, ki tudi zaradi tega postaja turistično še bolj prepoznavna, po novem kot ena izmed štirih destinacij v Sloveniji, ki se ponašajo z najvišjim znakom Slovenija Green Destination Platinum.

Napolnjeno viteško dvorano Posavskega muzeja Brežice je nagovoril tudi predstavnik študentov, diplomant univerzitetnega študijskega programa Mark Zgrinskić, ki se je v svojem govoru zahvalil vsem, ki so sodelovali in pomagali pri njihovem uspehu ter se tudi hudomušno ozrl na skupne študentske dni.

Prireditev sta s svojimi pevskimi točkami popestrila Klara in Lovro, duet, ki prihaja iz lokalnega okolja, prireditev pa je povezovala doc. dr. Barbara Pavlakovič. Druženje so prisotni, po dveh letih podelitev brez gostov, nadaljevali v sproščenem vzdušju na prečudovitem grajskem dvorišču brežiškega gradu.