kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Zidani Most

Direkcija izbrala izvajalce za posodobitev proge med Zidanim Mostom in Rimskimi Toplicami

Piše: STA

Čas objave:
21.01.2019 17:15

Direkcija za infrastrukturo je v sklopu projekta modernizacije in nadgradnje železniške proge med Celjem in Zidanim Mostom oddala dela za nadgradnjo odseka med Rimskimi Toplicami in Zidanim Mostom. V skupini izbranih izvajalcev so med drugim Kolektor CPG, Pomgrad in SŽ - Železniško gradbeno podjetje. Med gradbinci, ki izvajajo obnovo, je tudi novomeški CGP.

Oddana dela poleg nadgradnje proge med Rimskimi Toplicami ter stičiščem štajerske in posavske proge na sotočju Save in Savinje predvidevajo tudi nadgradnjo postaje Rimske Toplice in gradnjo zunajnivojskega križanja Rimske Toplice - Jurklošter.

Direkcija je za izvedbo del na javnem naročilu izbrala edinega ponudnika, to je skupino gradbenih podjetij, v kateri sta gradbena velikana Kolektor CPG in Pomgrad, Kolektor Koling, SŽ - Železniško gradbeno podjetje ter Megalit, je razvidno iz odločitve o izboru, objavljene na portalu javnih naročil.

Izbrana ponudba dosega nekaj več 77,7 milijona evrov.

Gre sicer za trenutno največji projekt posodobitve železniškega omrežja v teku. Vrednost celotnega projekta nadgradnje železniške proge ob Savinji med Celjem in Zidanim Mostom je 282,4 milijona, projekt pa je sofinanciran z evropskimi sredstvi v višini 90,6 milijona evrov. Vsa dela bodo dokončana predvidoma leta 2020. Lani so že zaključili nadgradnjo postaj Celje in Laško, dela pa trenutno potekajo na odsekih med Laškim in Celjem ter Laškim in Rimskimi Toplicami.