janez janša Svet24.si

Janša naredil analizo in napovedal prihodnost

frida Svet24.si

Groza v Slovenj Gradcu: "Mucko je ustrelil in ...

matej tonin, janez janša Necenzurirano

Od Kučanovega sina do "najboljše vlade"

predsedniske volitve pirc musar logar pl Reporter.si

To je najverjetnejši scenarij za Anžeta Logarja:...

argentinska navijačica Ekipa24.si

V navalu navdušenja je argentinska navijačica ...

sanjski-moški Njena.si

Klepet z Evo Luno: Ljudje nočejo sprejeti resnice

ceferin Ekipa24.si

Aleksander Čeferin spet udaril z vso silo: Kdo so...

Novice Novo mesto

Dnevi cepljenja tudi pri nas

Piše: RK

Čas objave:
17.12.2021 11:13

Od 19. do 23. decembra bo tudi v naši regiji potekal vseslovenski projekt »Dnevi cepljenja«, katerih namen je višanje stopnje precepljenosti Slovencev in na ta način opomniti ljudi, da je v teh trenutkih najpomembneje zaupanje v stroko.

Tudi v naši Jugovzhodni regiji se navkljub nekoliko nižjim številom potrjenih okužb še vedno nadaljuje boj z epidemijo novega koronavirusa. V času, ko smo priča porastu potrjenih primerov nove različice omikron je še posebej pomembno, da v prvi vrsti ohranimo zaupanje v stroko.

V prihodnjih dneh, od 19. do 23. decembra, bo tako potekal vseslovenski projekt »Dnevi cepljenja«, katerih namen je višanje stopnje precepljenosti Slovencev.

Cepilni centri bodo odprti vsak dan od 8. do 20. ure in bodo sprejemali brez predhodne najave. Cepljenje bo omogočeno tudi v nočnem času, saj bo Cepilni center Zdravstvenega doma NM izvajal cepljenje od 20. ure do 7. ure zjutraj (po predhodni najavi).

Dnevi cepljenja
Dnevi cepljenja
ZD NM

Več o tem smo v oddaji spregovorili z direktorico občinske uprave Mestne občine Novo mesto, dr. Vido Čadonič Špelič, županom Občine Trebnje, Alojzijem Kastelicem ter strokovnim direktorjem Splošne bolnišnice Novo mesto dr. Boštjanom Kersničem.

Spregovorili smo o občinskih aktivnostih in podpori cepljenju prebivalstva, o težavah, s katerimi se srečujejo bolniki in zdravniki zaradi Covida, o posledicah bolezni na prebolevnikih in o delovanju našega zdravstvenega sistema v teh pogojih. 

Več informacij pa lahko dobite tudi na spletnem naslovu Zdravstvenega doma Novo mesto zd-nm.si.

Pogovor o Dnevih cepljenja --- 1.DEL


Pogovor o Dnevih cepljenja --- 2.DEL


Pogovor o Dnevih cepljenja --- 3.DEL