Urška Klakočar Zupančič Svet24.si

FOTO: V tej obleki je Urška Klakočar Zupančič ...

volodimir zelenski Svet24.si

Zelenski vrača udarec Kissingerju

nkbm_bobo Necenzurirano

Povezave z Rusi ogrožajo madžarski prevzem Nove ...

tonin tank blato Reporter.si

Tonin zmanjšuje slovenske kontingente v mirovnih ...

bojkic 1 Ekipa24.si

Grozljivo! Član slovenskega prvoligaša brutalno ...

charlotte Odkrito.si

Tega Kate Middleton ne sme narediti!

simon rožman Ekipa24.si

Senzacija! Simon Rožman zapušča Celje, ...

Novice Ljubljana

Do konca leta možnost uporabe pretečene osebne izkaznice

Piše: STA

Čas objave:
14.07.2021 15:03

Državljani bodo lahko do konca letošnjega leta znotraj države uporabljali osebne izkaznice, ki jim je veljavnost potekla od 29. marca lani, če v tem času niso spremenili osebnih podatkov, navedenih na dokumentu. Prehajanje državne meje s pretečeno izkaznico ne bo mogoče, je ministrstvo za notranje zadeve navedlo na spletni strani.

Zakon o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije covida-19, ki je začel veljati danes, med drugim omogoča tudi možnost uporabe osebne izkaznice, ki ji je sicer že potekla veljavnost.

Uporaba pretečenih osebnih izkaznic bo mogoča do konca letošnjega leta na območju Slovenije, in sicer ob izkazovanju istovetnosti in državljanstva pred pristojnimi organi in ob nastopanju v pravnem prometu, na primer pri uporabi v banki ali pri notarju, so navedli na ministrstvu.Navedeno velja le za izkaznice, ki jim je veljavnost potekla od 29. marca lani in v primeru, če državljan od tega datuma ni spremenil svojega osebnega imena, naslova ali drugih podatkov, ki so zapisani na osebni izkaznici. Prav tako mora fotografija na izkaznici še vedno izkazovati imetnikovo pravo podobo.

Državljani bodo lahko v omenjenih primerih pretečeno kartico uporabljali od danes do konca letošnjega leta, so še navedli na ministrstvu za notranje zadeve.