reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Mokronog

Do konca leta še 637 tisoč evrov za občinske ceste

Piše: P.K.L.

Čas objave:
16.07.2021 10:28

Potem ko so junija zaključili medobčinski projekt urejanja pol kilometra odseka lokalne ceste Knežija-Brezje, so v Mokronogu danes podpisali pogodbi za gradnjo cestne infrastrukture do konca leta v skupni višini 637 tisoč evrov.

Občina Mokronog-Trebelno vzdržuje in obnavlja več kot 150 km javnih poti in lokalnih cest, ki so v lasti občine. V zadnjih petih letih je letno povprečno obnovila dobrih 2,5 km občinskih cest, za kar je namenila povprečno skoraj 312 tisoč evrov letno. Tudi letos bodo skupaj zgradili oz. obnovili približno 2,5 km občinskih cest.

Danes podpisani pogodbi predvidevata, da bo rekonstrukcija odsekov ceste skozi Log, ceste Sv. vrh–Stara gora, Slepšek–Preloge in v Slepšku, na Češnjicah pri Trebelnem, v Štatenberku in Bitnji vasi, kjer bodo uredili tudi javno razsvetljavo, zaključena do 30. oktobra.



»Lahko rečem, da smo v Občini Mokronog-Trebelno sploh v zadnjih dveh letih naredili velik korak naprej pri gradnji in obnovi občinskih cest, saj zanje namenjamo tudi več denarja iz občinskega proračuna. Urejena cesta je izjemnega pomena za nas domačine, ki jo vsakodnevno uporabljamo, za gospodarstvo, turizem, kulturo in šport, zato naše ceste sistematično obnavljamo. Želja je sicer vedno več, kot je finančnih možnosti, ampak ob sodelovanju in z razumevanjem občanov izboljšujemo tudi ta življenjski vidik,« pravi župan Občine Mokronog-Trebelno Anton Maver.  

Župan Anton Maver je pogodbo o gradnji cestne infrastrukture v občini podpisal z direktorjema dveh na javnem razpisu izbranih podjetij, Viktorjem Dolinškom in mag. Dejanom Bibičem. Gradbena dela bo opravilo podjetje Komunalne gradnje iz Grosuplja, asfalterska pa KOP Brežice. Občina namesto sofinanciranja po 21. členu Zakona o financiranju občin mesečno prejema nakazila za uravnoteženje razvitosti občin, ki za leto 2021 znašajo dobrih 290 tisoč evrov in jih v celoti namenja za ta projekt, ostalo pa bo zagotovila iz občinskega proračuna.