sasa1 Svet24.si

Saša Krajnc: Nisem človek z oklepom!

vodna tromba, Halkidiki Svet24.si

VIDEO: Panika na grški plaži, kopalce ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

boxer oklepnik rheinmetall defense Reporter.si

Razmetavanje z milijoni: Slovenija kupuje ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Josip Tratnjak Njena.si

Ljubezen na vasi: Josip nima sreče

slovenija kosarka reprezentanca Ekipa24.si

Nepričakovano! Košarkarska reprezentanca ostala ...

Novice Brežice

FOTO: Dobrodelni december brežiških študentov

Piše: Fakulteta za turizem (UM)

Čas objave:
19.12.2017 09:28

Študenti brežiške Fakultete za turizem so se ta december odločili polepšati praznike otrokom, starostnikom in zapuščenim živalim.

V dobrodelni akciji so zbirali igrače in knjige ter hrano za zapuščene živali. Lokalne ustanove so obiskali ob Dnevu fakultete, ko Fakulteta za turizem praznuje 8. obletnico ustanovitve.

Najprej so obiskali Dom upokojencev Brežice, kjer so starejše občane razveselili s krajšim programom in pesmijo. Pri petju pa so se jim pridružili tudi mnogi stanovalci doma. Zbrano hrano so nato izročili društvu za zaščito in pomoč živalim sveta Animal Angels Slovenija, nazadnje pa so se študenti odpravili še v Splošno bolnišnico Brežice, kjer so otroški oddelek obdarili z igračami, knjigami in družabnimi igrami.

Dan fakultete se je nadaljeval v popoldanskih urah s podelitvijo nagrad najboljšim študentom v študijskem letu 2016/17. Po uvodnem pozdravu prodekanice za znanstveno-raziskovalno delo doc. dr. Maje Turnšek Hačnič, je priznanja in nagrade prejelo pet študentov in študentk, ki so v preteklem letu dosegli najvišji učni uspeh. To so Anja Lukan, Martina Senekovič, Katja Kokot, Aljaž Nerad ter Bogdan Turnšek. Najvišje priznanje fakultete – zeleni kompas za najboljšega diplomanta fakultete za turizem pa je prejela Nika Mernik.