mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Kočevje

Dobrodelni koncert SOBICA ZA ANO

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.03.2016 09:10

Območno združenje Rdečega križa Kočevje pod pokroviteljstvom občin Kostel in Kočevje organizira dobrodelni koncert ''Sobica za Ano'', ki bo nocoj ob 19. uri v Športni dvorani v Kočevju. Zbrana sredstva bodo namenjena družini Ožanič iz Oskrta v Kostelu, ki živi v težkih življenjskih razmerah.

Z dobrodelno akcijo bodo pomagali obnoviti njihovo hišo in triletni Ani uredili lastno sobico.

"Včasih med nami biva posameznik, ki se le stežka prebija skozi življenje…mogoče to vemo, mogoče ne. Nekateri zaprosijo za roko pomoči prej, drugi kasneje. V tem tako divjem tempu življenja včasih niti ne opazimo, da je v naši bližini nekdo, ki bi mu lahko pomagali. Mogoče tudi sami nimamo veliko ta hip. A če le imamo streho nad glavo, topel obrok na mizi, če naše otroke lahko zvečer mirno zazibamo v spanje v njihovih toplih sobicah, smo še vedno srečnejši kot marsikdo na tem svetu. Srečnejši kot marsikdo v naši okolici," so zapisali organizatorji koncerta in predstavili težko življenjsko zgodbo družine Ožanič: 

"V Oskrtu v Kostelu se čez življenje prebija družina, ki ji v življenju ni bilo postlano s cvetjem…Angelca in Matija (Tiči po domače) sta se do sedaj borila, kot sta vedela in znala. Zdaj pa prosita za pomoč. Usoda jima ni bila naklonjena. Najdragoceneje kar sta imela v življenju, sinčka Tima sta dobila leta 2009. Do takrat sta bivala v Kočevju pri Angelcini mami, po rojstvu sina pa sta seveda želela ustvariti lasten dom. Zato sta najela kredit in se lotila obnove stare hiše na Oskrtu, katero je Tiči podedoval po očetu. Mogoče bi še šlo, kljub nizkim dohodkom obeh. A ko so zdravniki šele tri mesece staremu Timu postavili kruto diagnozo: maligni možganski tumor, se jima je podrl svet. Obnova hiše je padla nekam v zadnji plan, ves denar, energija, volja…vse se je vrtelo okoli Timove ozdravitve. Obnovo hiše sta prepustila gradbeniku, ki pa dela ni opravil niti najmanj vestno. Kljub vsej borbi je Tim kmalu po upihnjeni prvi svečki za vedno odšel med angelčke. Angelca in Tiči sta ostala sama, brez sina, brez doma, denarja…Po Angelcini izgubi službe je le še Tiči delal za minimalno plačo v takratnem Noliku. V drvarnici poleg gradbišča hiše sta si uredila zasilno bivališče. Za njiju in njune skromne potrebe dovolj. A sreča je pokukala v njuno življenje 12.12.2012, ko je na svet prijokala Ana. Sedaj že navihana, nasmejana in zdrava 3-letnica je razlog, zaradi katerega Angelca in Tiči sedaj živita. In zavoljo nje si želita končno obnoviti in dozidati hišo na Oskrtu, kjer bi Ana imela čisto svojo sobico in topel dom. Žal je med tem tudi Nolik, kot premnoga Kočevska podjetja šel v stečaj. In zdaj sta Anina starša brez dohodkov.
Nekaj sredstev se je zbralo preko oddaje Tednik, kjer je verjetno tudi marsikdo od vas s klicem prispeval k skupnemu znesku te pomoči. S temi sredstvi upravlja Društvo prijateljev mladine Mojca iz Novega mesta, z zbranimi sredstvi pa bo pokrit preostanek neplačanega kredita družine, nekaj sredstev pa bo ostalo tudi za obnovo hiške
."


Sredstva za pomoč družini se zbirajo na računu Rdečega križa Slovenije, OZ Kočevje. Vsa sredstva, ki prispejo na ta račun se bodo namensko porabila za obnovo hiške na Oskrtu.

Številka TRR za sredstva, namenjena Ani in njeni družini je: 02320-0019550743, SKLIC 2016-1 .

"V kolikor nam lahko kakorkoli pomagate do sobice za Ano, se vam vnaprej zahvaljujemo za vašo pomoč in darovana sredstva!" so še zapisali organizatorji.

Pogovor z Natašo Letig Žagar, predsednico organizacijskega odbora dobrodelne akcije