ruski tank, vojna v ukrajini Svet24.si

Britanski obveščevalci: Rusija v Ukrajini ...

lunin mrk Svet24.si

Ste nastavili ure? Če bo vreme naklonjeno, bo ...

marjan dukaucic bobo Necenzurirano

Zadnje dejanje ministra Dikaučiča: več denarja ...

drago janca f andraz gombac Reporter.si

Veliki pisatelj Drago Jančar: Slovensko toksično...

doncic Ekipa24.si

Lukaaaaaaa! Kar je Dončić naredil Phoenixu na 7....

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Nina navdušuje kot model

doncic Ekipa24.si

O, ne, ni tega naredil - je kričal ameriški ...

Novice Sodražica

Dobrodelni koncert za Andrejo in Vinka

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.12.2012 22:39

Leto dni po uspešno izpeljanemu dobrodelnem koncertu, na katerem so denar zbirali za nakup vozila za učenca osnovne šole Sodražica Roka Arka, se je v tamkajšnji novi športni dvorani odvrtel še en dobrodelni koncert.

Tudi tega sta pripravili občina in osnovna šola Sodražica, denar pa so zbirali za družino Škufica iz Brezovega dola pri Ambrusu. Andreji, rojeni Levstik, doma iz Sodražice in zakoncu Vinku, je 13. novembra letos ogenj popolnoma uničil hišo. Stik na električni napeljavi je pogoltnil dom mladega zakonskega para, ki je ostal brez vsega.
Andreja je prijetno presenečena nad odzivnostjo vaščanom in znancev , ki so priskočili na pomoč, tudi rojaki na dobrodelnem koncertu so se izkazali.
Vinko Škufca prav tako ni pričakoval tako velike človeške solidarnosti, tudi soseda, ki ja zakoncem odstopil manjši vikend, v katerem sedaj živijo . Med prvimi so denar , 625 evrov, za pogorelca Škufca zbrali na osnovni šoli, je dejala ravnateljica Majda Cimperman Kovačič. Andreja, ki je prepevala v več narodno zabavnih ansamblov, je na koncertu skupino Zdomarji zapela dve pesmi. Bilo je ganljivo. Člani ansambla so ji podarili novo kitaro z vso pripadajočo opremo.

Na koncertu smo zbrali skoraj 3.100 evrov. Sredstva so zbrali tudi na šoli že takoj po nesreči in jih predali družini pred koncertom (okoli tisoč evrov) in nekaj uporabnih
predmetov (posteljnina).