Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Novo mesto

Dobrodelni koncert za otroke z Downovim sindromom

Piše: Društvo Downow sindrom Slovenija

Čas objave:
11.03.2018 08:16

Novomeška sekcija Društva Downov sindrom Slovenija in številni slovenski glasbeniki so združili moči pri pripravi dobrodelnega koncerta za pomoč otrokom z Downovim sindromom. Dogodek bo v nedeljo, 25. marca 2018, ob 16. uri v Športni dvorani Marof, v Novem mestu.

Pobudi društva se je odzvalo lepo število priznanih slovenskih glasbenikov, ki bodo obogatili dogajanje tega prav posebnega popoldneva. Med nastopajočimi glasbeniki, ki otrokom in zbranim gostom pripravljajo pravi praznik, bodo Mladi Dolenjci, Azalea, Novi spomini, Marijan Novina, DMP (društvo mrtvih pesnikov), Vokalna skupina Mezzo, Bort Ross, Lamai, Jerica Steklasa in Klemen Klemen. Prireditev bo povezoval Robert Erjavec, na dogodku pa bo sodelovalo tudi osem malčkov iz Novega mesta, Trebnjega in Suhorja, ki so vključeni v delovanje društva. Predstavili se bodo s plesno točko.

S koncertom želijo pobudniki dogodka ozaveščati javnost o otrocih z Downovim sindromom, njihovih posebnostih in značilnostih. Z zbranimi sredstvi pa želijo otrokom z Downovim sindromom, ki obiskujejo Center za zgodnjo obravnavo Novo mesto, omogočiti fizioterapijo in delovno terapijo otrok.

Novomeški dogodek na lep način obeležuje tudi svetovni dan Downovega sindroma, ki ga po določilu generalne skupščine OZN praznujemo 21. marca.