reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Novo mesto

Dogajanje v Olimpijskem centru Novo mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
24.11.2021 12:05

V začetku oktobra je Olimpijski center Novo mesto obiskala Indijska šprinterska velodromska reprezentanca, ki je pri gostovala vse do 24. novembra 2021. Vmes so bili na svetovnem prvenstvu v Franciji, kjer so med ostale selektorje prenesli dober glas o vrhunskih pogojih za treninge v OC Novo mesto v zimskem času.

Hladnejša sezona je športnike prisilila v vadbo v zaprtih prostorih. Tako so v OC Novo mesto
prišli športniki iz Triatlonskega kluba Novo mesto, atleti iz Atletskega kluba Krka Novo mesto in atleti iz vse Slovenije, ki delujejo pod okriljem Atletske zveze Slovenije. Kolesarska pista pa je bila polno zasedena s strani KK Adria Mobil in Kolesarske zveze Slovenija. Slednja je tudi konec oktobra organizirala tridnevno državno prvenstvo v velodromskem kolesarjenju. Prav tako je Madžarska velodromska zveza izvedla tridnevne priprave na OC Novo mesto in se kasneje odločila, da pri tam izvedejo Madžarsko državno prvenstvo v velodromskem kolesarjenju in sicer 6. in 7. novembra 2021. Tudi ekipa Bahraim Victorious je rezervirala termine dvakrat tedensko in jih redno koristi.

14. novembra je center obiskalo 26 italijanskih kolesarjev iz različnih klubov, ki so izvedli trening in interno tekmo. Takoj ob koncu termina so rezervirali tri termine v prihodnjih mesecih. V petek 12. novembra so izvedli prvo rekreativno kolesarjenje po enoletnem premoru. Udeležilo se ga je 9 kolesarjev, interes pa je pričel naraščati.

Ker v mesecu marcu v centru gostijo Balkansko veteransko prvenstvo v atletiki pa so ob sobotah odprli termin za vadbo veteranov. Tuje skupine, ki so bile na vadbi v Olimpijskem centru Novo mesto, bodo do konca meseca novembra realizirale 400 nočitev v nastanitvenih kapacitetah v MONM.