Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto

Dogovor za slepim prijaznejše knjižnice

Piše: Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto

Čas objave:
10.11.2017 12:27

Knjižnica slepih in slabovidnih Minke Skaberne je podpisala dogovor z Združenjem slovenskih splošnih knjižnic ter Knjižnico Mirana Jarca Novo mesto.

Podpis dogovora, 8. novembra, predstavlja nov pomemben mejnik pri delovanju knjižnice, katere temeljno poslanstvo je izvajanje osnovne knjižnične dejavnosti za slepe, slabovidne ter ljudi z drugimi motnjami branja, ki jo prepleta s koraki, ki bodo postopno pripeljali do boljših povezav s splošnimi knjižnicami ter do postopnega razvoja in koordinacije knjižnične dejavnosti, namenjene slepim in slabovidnim po vsej Sloveniji.

Knjižnica slepih in slabovidnih Minke Skaberne skladno z določbami uredbe o koncesiji za izvajanje knjižnične dejavnosti kot javne službe v posebnih prilagojenih tehnikah za slepe in slabovidne, izvaja različne aktivnosti in storitve za izboljšanje pogojev za zagotavljanje dostopa do publikacij za slepe in slabovidne. Knjižnica izvaja knjižnično dejavnost, ki je namenjena splošni vzgoji, izobraževanju, kulturi in razvedrilu različnih starostnih skupin uporabnikov in jo izvaja za in v sodelovanju z mrežo splošnih knjižnic v Republiki Sloveniji.

V knjižnici potekajo tudi različni kulturni in izobraževalni dogodki, namenjeni približevanju slepote in slabovidnosti splošni javnosti. Knjižnica bo v letu 2018 praznovala 100-letnico svojega delovanja in v počastitev tega visokega jubileja bodo prihodnje leto tudi v sodelovanju s splošnimi knjižnicami organizirali in izvajali različne prireditve in aktivnosti.