združeni-narodi, ameriška-policija Svet24.si

VIDEO in FOTO: Pred zgradbo ZN postopal sivolas ...

Saša Einsiedler Svet24.si

Saša Einsiedler je tretjič zaročena

Lovro Sturm-2 Svet24.si

Umrl je bivši minister Lovro Šturm

janez jansa dz1 Reporter.si

Janša deli klonirano vsebino plagiatorskega ...

traktor tonin Necenzurirano

Tonina enkrat že zalotili, a se posel spet obeta ...

Rumer Willis Odkrito.si

Čigava hčerka okoli hodi brez modrčka?

doncic Ekipa24.si

Ojoj, slišalo se je V PRENOSU! Dončić sodnikom ...

Novice Ljubljana

Dolenjci na kariernem sejmu v Ljubljani

Piše: R.K.

Čas objave:
21.10.2021 13:46

Cankarjev dom v Ljubljani danes gosti Karierni sejem zaposlitvenega spletnega portala mojedelo.com, na katerem se predstavljajo tudi podjetja iz Dolenjske.

Na zaposlitvenem sejmu se predstavljajo tudi dolenjska podjetja, in sicer pod skupnim okriljem Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine. Tokrat so to Adria Mobil, Akrapovič, CGP, Krka, Mikrografija, Terme Krka in Zavarovalnica Sava. Njihov skupni regijski nastop na vseslovenskem sejmu pa tudi letos, tokrat šestič zapored, bogati udeležba Mestne občine Novo mesto, s čimer želijo obiskovalcem sejma približati življenje in delo v prestolnici naše čudovite in uspešne regije.


"Daleč najbolj iskani so delavci v proizvodnji, ravno zaradi manjšega dotoka tovrstnega kadra iz tujine. Trenutno predstavljajo več kot 25 odstotkov vseh aktivnih oglasov. V Sloveniji sicer že vrsto let, poleg deficitarnega kadra, kronično primanjkuje tehničnega kadra, kot so IT, elektro inženirji, strojni inženirji in inženirji mehatronike," pravijo pri portalu mojedelo.com.


Na sejmu, ki poteka med 10. in 19. uro, bodo poleg predstavitev delodajalcev - med njimi bodo Krka, Ikea, Lidl, Petrol, Kolektor, Iskra, Nova KBM, Gen-I, Coca-Cola HBC Slovenija - na voljo tudi predavanja na različne teme.

Na njih bodo med drugim spregovorili o tem, koga iščejo delodajalci in kaj cenijo pri svojih zaposlenih, o poklicih prihodnosti, o zaposlitvenih priložnostih v Evropi, o prepoznavanju talentov ter o uporabi programa Excel, pripravi življenjepisa in pripravi poslovnega spletnega profila.