bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

delovna-akcija, družina-markovec Njena.si

Delovna akcija v vasi Ljubno: Majhna skupnost z ...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

Novice Otočec

Dolenjsko-posavska gazela 2022 je podjetje Status Metlika

Piše: STA

Čas objave:
29.09.2022 11:55

Priznanje dolenjsko-posavska gazela 2022 je prejelo podjetje Status Metlika. Odlikuje ga sposobnost, da prisluhne trgu skozi celotno verigo vrednosti in se na tržna predvidevanja odzove smelo, so zapisali pri Dnevniku. Kultura 50-članskega kolektiva temelji na strasti, inovativnosti in tehnologiji, vodi pa jih ideja razvijati izdelke, so dodali.

Priznanje sta na četrtkovi podelitvi na Otočcu prevzela direktor Statusa Metlika Marko Čulig in prokuristka Ana Čulig.

Po Dnevnikovi obrazložitvi je podjetje Status Metlika leta 2018 zaradi krize občutno zmanjšalo zaloge. Obratno so se v letu 2020 odločili za nakup vseh možnih surovin - tudi za ceno najema skladišča - samo da so imeli na voljo dovolj osnovnih sestavin za proizvodnjo. Obe poslovni potezi pa sta se izkazali za zmagoviti.

Kolektiv vodi ideja razvijati izdelke, ki življenje olajšajo in ga naredijo lepšega, so izbiro nagrajenca še utemeljili na Dnevniku. O svoji blagovni znamki in izvirnih pripomočkih razmišljajo poglobljeno in skozi vrednote.

Druga dva kandidata za omenjeno regionalno priznanje sta bila podjetje Acer Novo mesto, ki ga vodi direktorica Suzana Simič, in podjetje CNC Borštnar iz Tržišča, katerega direktor je Marko Borštnar.


Po Dnevnikovih podatkih leta 1992 ustanovljeno podjetje Acer Novo mesto, ki se ukvarja s prostorskim načrtovanjem, projektiranjem in varstvom okolja, nagovarja izzive sodobnega časa in prostora. Sicer pa so mu že na začetku njegove poti zaupali pomembne državne projekte, kot je priprava strokovne podlage za strategijo prostorskega razvoja Slovenije. Za kakovostno delo je podjetje Acer prejelo več strokovnih priznanj in nagrad, hkrati pa je tudi del evidence raziskovalnih ustanov.

Tretji kandidat CNC Borštnar pa je Dnevnikovo komisijo prepričal z najnovejšo tehnologijo in mlado ekipo. Gre sicer za družinsko podjetje, usmerjeno v obdelavo različnih vrst materialov, ki ponuja storitve struženja in rezkanja na najsodobnejših in tehnološko najbolj naprednih CNC-strojih. S sodelovanjem drugih podjetij večino svojih izdelkov izvozi, pri čemer končne kupce predstavljajo velikani, med katerimi je tudi Siemens, so zapisali pri Dnevniku.

Priznanje dolenjska-posavska gazela 2021 je lani prejelo trebanjsko podjetje Rem, ki ga vodi direktor Igor Kastelic.

Projekt Gazela 2022, ki ga pripravlja družba Dnevnik, sestavlja šest regionalnih in ena nacionalna prireditev, na katerih bodo razglasili najboljša med najhitreje rastočimi in bonitetno odličnimi slovenskimi podjetji. Na vsaki regijski prireditvi, ki jo gosti regionalna gospodarska zbornica, prestavijo tri nominirance za regionalno gazelo.

Šest regijskih prireditev poteka septembra in oktobra, razglasitev zlate gazele pa bo v Cankarjevem domu v Ljubljani 26. oktobra.