Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Novo mesto

Dolenjsko-posavska Gazela je podjetje REM

Piše: Dnevnik - Gazela

Čas objave:
29.09.2021 21:08

Družba Dnevnik je v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Dolenjske in Bele krajine ter GZS Posavsko gospodarsko zbornico, Krško v sredo, 29. septembra 2021 izpeljala četrti regijski dogodek letošnjega izbora Gazela. Priznanje Gazela dolenjsko-posavske regije 2021 je prejelo podjetje REM d.o.o.

Priznanje je sprejel direktor Igor Kastelic. Drugi dve nominirani podjetji za regionalno priznanje sta bili podjetji Solis Timber in TEM Čatež.

Iz globalne krize so se izvili do rekordne prodaje 34 milijonov evrov v 2019
Podjetje REM slovensko gradbeništvo postavlja na mednarodni radar. 20 let razvoja lastnega modela jih uvršča v vrh evropskih proizvajalcev modularne gradnje. Dinamična rast je REM vodila na oder gazel že leta 2007 in ponovno 2008. Po tem so se uspešno izvili iz globalne krize in postali srebrna gazela 2016. S tržnimi uspehi in širitvijo proizvodnih prostorov so leta 2019 dosegli rekordno prodajo skoraj 34 milijonov evrov. Z nihajem v koronskem letu 2020 prihodki letos ponovno rastejo. Pod rezultate in dodano vrednost, ki kljub tradicionalni dejavnosti kot je gradbeništvo, presega povprečje slovenskega gospodarstva, se podpisuje 210 sodelavcev – REMovcev.
Smer: trajnostna gradnja
Žene jih poslovni olimpijski duh: kaj lahko naredimo drugače, bolje, hitreje, z manj stroški. Na trgu se dokazujejo z inovacijami in kakovostjo. Ne le končnih izdelkov, temveč kakovostjo odnosov s partnerji, z zaposlenimi ter do okolja. S profesionalnim managementom razvoj podjetja krmilijo tri glavne vrednote: varnost, možnost soodločanja in plača. V sodelovanju s SPIRIT Slovenija so oblikovali aktualno trajnostno strategijo preobrazbe. Skladna je z Agendo za trajnostni razvoj do leta 2030, sprejeto na vrhu Združenih narodov septembra 2015. V razvoj vlagajo približno 3 % prihodkov letno. Z lastno razvojno raziskovalno skupino, registrirano pri nacionalni agenciji za raziskovalno dejavnost, so usmerjeni v trajnostno gradnjo. REMov modul je v veliki meri narejen v tovarni, kjer se večina odpadkov ponovno uporabi v proizvodnji ali ustrezno reciklira; izdelki imajo veliko vsebnost lesa, z inovativno proizvodnjo zmanjšujejo porabo energije.



Znak kvalitete za jeklene strukture in modularne enote
Poleg regionalnih in nacionalnih priznanj za inovacije se REM odlikuje z znakom kvalitete za jeklene strukture in modularne enote nemškega inštituta za zagotavljanje kakovosti. V letu 2020 so uspešno zaključili gradnjo in selitev večjega dela proizvodnih operacij v nove proizvodno - poslovne prostore v industrijski coni Trebnje. Pozornost namenjajo tudi digitalizaciji in vitki proizvodnji. REM, trajnostno rastočo gazelo, ki posluje z bonitetno odličnostjo Platinum AAA, ter vedno znova postavi zgled, kako iz krize priti močnejši in hitrejši, je metodološka komisija izbrala za gazelo dolenjsko-posavske regije 2020.

O projektu Gazela
Gazela je najstarejši, največji in v svojem jedru trajnostno zasnovan projekt promocije rasti. Takih je tudi 19 zlatih gazel – hitro rastočih podjetij, ki so brezčasni svetilniki optimizma. Letos Gazela obeležuje 21 let obstoja. Ambicija spodbujanja rasti za prihodnja desetletja zato ostaja, ne glede na številne spremembe, ki smo jim priča. Projekt najboljših med najhitreje rastočimi in bonitetno odličnimi slovenskimi podjetji je letos pripravljen v obliki 6 regionalnih in 2 nacionalnih dogodkov, kot priklon in poklon vsem podjetjem, ki so se v 20 letih uvrstila med trajnostno najhitrejše.