Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

Društvo za zaščito živali Novo mesto nujno potrebuje pomoč

Piše: Društvo za zaščito živali Novo mesto/FB

Čas objave:
10.07.2019 09:03

Društvo za zaščito živali Novo mesto, je na svoji facebook strani objavilo zapis o nevzdržnih razmerah s katerimi se soočajo. "Posvojitev zaradi dopustov ni, novih začasnih skrbnikov ni, tudi stalni začasniki si zaslužijo kakšen teden dopusta; denarja ni, prostovoljcev za na teren ni. Kljub temu, da smo že globoko v juliju in bi se spomladanski naval mladičev moral počasi zaključiti, še vedno mrgolijo povsod naokrog."

Poleg tega so objavili fotografijo mucka in zraven zapisali: "Odslovljen danes na Selih pri Dolenjskih Toplicah. Ker se je skrival v kupu kovinskih cevi poleg industrijskega objekta, je bil odlov nujen, saj bi se lahko poškodoval. Mucek je sestradan, shujšan, preplašen in umazan. Zanj nujno potrebujejo namestitev, sicer gre v zavetišče Meli - tu, kjer je bil zdajle zasilno nameščen, resnično ne more ostati."

V njihovem zapisu nadaljujejo še: "Ustavljamo sprejem. Ne zmoremo več. Trenutno skrbimo za več kot 50 temule podobnih revežev.  Bolnih in/ali shiranih in/ali poškodovanih. Poleg nekaj odraslih, ki bodo zgleda, glede na ne-zanimanje zanje ostali v naši oskrbi, po možnosti s kakšnim kroničnim obolenjem."

Nujno potrebujejo kakovostno mokro hrano, pesek za stranišča in pa finančne donacije - stroški veterinarske oskrbe in nege gredo v nebo (oziroma so že tam).

Če želite in zmorete, pomagajte z nakazili sredstev na:

MUCKINM5 na 1919
TRR: SI56 6100 0000 4744 908.

Za vse informacije in nasvete so še vedno na voljo na info@dzzz-nm.si ali na zasebno sporočilo, za urgentne primere tudi na številki 031 685 558.

In pa prosijo - sterilizirajte in kastrirajte svoje živali.