Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Dolenjske Toplice

Dušan daroval že 120-krat

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.07.2015 17:17

Dušan Gorenc iz Dolenjskih Toplic je na Centru za transfuzijsko dejavnost Novo mesto, danes, že 120-ič daroval kri. Kot vsestranski prostovoljec, gasilec, aktivist RK in športnik, je predan humanitarnim vrednotam kamor spada tudi redno darovanje krvi.

V krvodajalstvo vabi tudi druge, saj je pobudnik občinske krvodajalske akcije, ki jo KORK Dolenjske Toplice organizira dvakrat na leto, januarja in julija v okviru občinskega praznika. Danes se mu je pridružilo še 18 darovalcev krvi, ki bodo nadaljevali z druženjem v domačem kraju. Dušanu so čestitali župan Občine Dolenjske Toplice Jože Muhič, predstavnica CTD Novo mesto Mojca Šimc, dr. med., sekretarka OZRK Novo mesto, Barbara Ozimek in predsednica KORK Dolenjske Toplice Ivana Pelko.

V prve pol leta, iz območja OZRK Novo mesto na Centru za transfuzijsko dejavnost Novo mesto, in na terenskih krvodajalskih akcijah beležimo 2859, kar je nekaj več kot v istem obdobju lani. Obeležili smo pet jubilejev krvodajalcev za 110, dva za 120, 130 in 170-kratno darovanje krvi. Prvikrat je kri darovalo 190 mladih, ki so se udeležili krvodajalske akcije v okviru organiziranja mladih po srednjih šolah.


V poletnih mesecih je poraba krvi, zaradi več prometnih nesreče večja, krvodajalcev pa je na odvzemih manj, zato vabimo krvodajalce na odvzem, organiziramo pa tudi terensko akcijo, ki bo 20. avgusta, od 8.00 do 12.00, v OŠ Žužemberk.