humanity-4150261_1920 Dobra karma

Tarot napoved: lahko pričakujemo generacijo ...

meghan, harry Svet24.si

Kdo bo plačeval za sussekška odpadnika? Harry je...

ZGO000687 Reporter.si

Če bi Pučnik premagal Kučana: kakšna bi bila ...

uroš urbanija Svet24.si

Prvak SDS ponovno vpoklical zvestega in uslužnega...

Vlado Kreslin Necenzurirano

Kdo je že zaprl s.p.? Helena Blagne, Vlado ...

ZvezdePlesejo_skupinska_pokoncna2 (1) Odkrito.si

Zvezde plešejo - To se jim dogaja sedaj!

trenerka Njena.si

Nataši Gorenc umrl oče, strah jo je za mamo

Novice Novo mesto

Dva krvodajalca na jubilejnem odvzemu

Piše: OZRK Novo mesto, M.Š.

Čas objave:
20.12.2019 19:50

V prazničnih dneh vsi radi nekaj podarimo, ampak če podariš del sebe za zdravje drugih, je nekaj neprecenljivega. Danes smo bili spet na Centru za transfuzijsko dejavnost Novo mesto, kjer smo pozdravili in čestitali kar dvema krvodajalcema jubilantoma. Slavko Hrovat iz Cerovca v občini Dolenjske Toplice je 100- ič daroval kri. Prvič je dal kri pri osemnajstih letih, nato pa nadaljeval kot delavec v podjetju Gorjanci, kjer so se organizirali sodelavci in skupaj odšli na krvodajalsko akcijo. Vsa leta redno daruje kri in čeprav bo z januarjem odšel v pokoj, bo s tem nadaljeval. Tudi žena je že več kot 50 x darovala kri.

Čestitke predsednice ob jubilejnem odvzemu krvi.jpg
Čestitke predsednice OZRK Novo mesto Vesne Dular, ob jubilejnem odvzemu krvi
Foto: OZRK Novo mesto

Dragutin Habuš je kakšna štiri leta preseljen v Vrhpolje v KORK Šentjernej. Prvič se je odločil dati kri s sošolci v srednji šoli v Ljubljani, nadaljeval je v času služenja vojaškega roka, tudi med službovanjem v Viatorju te lepe navade ni opustil in danes je daroval že 110-ič. Krvodajalstvu se je zapisal tudi sin ter tako nadaljuje očetovo začeto delo.
Oba naša krvodajalca imata za sprostitev vinograd, kjer preživita kar nekaj ur. Glede na to, da imata še kar nekaj let do krvodajalske »upokojitve« in jima zdravje dobro služi, ju bomo prav gotovo pozdravili ob še kakšnem jubileju.

Po odvzemu so jima čestitali Ivana Pelko in Milena Drnovšek, predsednici KORK, predsednica OZ RKS NM, Vesna Dular, župan občine Dolenjske Toplice, Franc Vovk ter zdravnica CTD NM, Mojca Šimc.

Na odvzem pa je prišel tudi redni krvodajalec Ivan Pavc iz Jesenovca, ki je kri daroval že 132-krat.