pošta, poštar, poštni delavec Svet24.si

Sindikat upravo Pošte Slovenije obtožuje vdora v...

sava dolinka, alge Svet24.si

Ugotavljali bodo, zakaj so se razrasle alge v Savi...

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Novice

Dvig plač in nove zaposlitvene priložnosti v Adrii Mobil

Piše: R.K.

Čas objave:
14.10.2022 10:31

V družbi Adria Mobil, d. o. o., Novo mesto, ki sodi med najuspešnejše proizvajalce počitniških vozil v Evropi, so ta teden podpisali nov aneks k podjetniški kolektivni pogodbi o dvigu plač.

S podpisom aneksa generalne direktorice Sonje Gole ter predsednika Sindikata Adrie Mobil Rama Čivovića je bil realiziran sklep o dvigu osnovnih plač, ki velja od 1. septembra 2022 dalje in po katerem se vrednosti osnovnih plač zaposlenim povečajo za 6 odstotkov. Po januarju 2022, ko so se plače v družbi povišale za 4,5 odstotka, je to že drugi dvig plač, ki bo realiziran v tem letu. S tem dvigom so določene nove, višje vrednosti osnovnih plač v vseh plačilnih razredih, kar posledično prinaša zvišanje osnovnih plač vsem zaposlenim.

V Adrii Mobil, ki tudi po zadnjih raziskavah sodi med najbolj ugledne delodajalce pri nas, želijo z ustreznim ter proaktivnim pristopom na področju plačnega sistema ostajati konkurenčni najboljšim delodajalcem v Sloveniji. Glede na visok nivo povpraševanja po izdelkih obeh njihovih blagovnih znamk - Adria in Sun Living – so v preteklem obdobju investirali več kot 6 milijonov evrov v rast in učinkovitost proizvodnih kapacitet in posledično ponujajo nove zaposlitvene priložnosti vsem, ki jih zanima delo v industriji počitniških vozil.