Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Trebnje

Edinstvena zbirka v novi luči

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.10.2017 12:01

V Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje bodo naivno umetnost predstavili v novi luči. Na ogled bo 132 del avtorjev iz 34 držav.

V Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje je letos slovesno. Potem ko so junija praznovali 50. obletnico Mednarodnih taborov likovnih samorastnikov, ki so v Trebnje skozi desetletja privabili samorasle umetnike iz vsega sveta, se pripravljajo na še en pomemben mejnik.
Izjemna obletnica je namreč priložnost za vpogled v obsežno zbirko naivne umetnosti – največjo javno zbirko pri nas ter eno večjih v evropskem in svetovnem prostoru – ki jo bodo prvič po 13 letih obiskovalcem predstavili v novi luči. Nova postavitev stalne razstave Galerije likovnih samorastnikov Trebnje odseva mednarodno širino, saj bo na ogled 132 del - slik in kipov različnih avtorjev iz kar 34 držav.
Novo postavitev bodo odprli skupaj z zadnjo letošnjo začasno razstavo NA+KLJUČ+JE ŠTIRIH AVTORJEV, v kateri bodo do 11. februarja 2018 na ogled postavili dela Boruta Hollanda, Sama, Darje Štefančič in Janeza Štrosa. Slovesnost ob odprtju razstav bo v prostorih trebanjske galerije v sredo, 25.oktobra, ob 18.uri. ob odprtju bosta slavnostna govornika župan občine Mokronog-Trebelno Anton Maver in direktor Muzeja in galerij mesta Ljubljane Blaž Peršin.