Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Novice Krško

Ekipe nujne medicinske pomoči bodo tekmovale

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.09.2015 08:58

Jutri bo v Krškem potekala ena največjih sinhroniziranih vaj, na kateri bo okrog 200 sodelujočih. Vajo organizirajo v sklopu razvojno-izobraževalnega projekta Rešimo življenja, katerega nosilec je Zdravstveni dom Krško.

Tokratna vaja bo že peta zapovrstjo in tokrat drugič v obliki tekmovanja ekip nujne medicinske pomoči v sodelovanju s Poklicno gasilsko enoto Krško, policijo, Slovensko vojsko, ReCO 112-URSZR ter mnogimi prostovoljci.

Tekmovanja se bo udeležilo 10 ekip NMP: ZD Krško, ZD Brežice, ZD Sevnica, ZD Novo mesto, ZD Trebnje, ZD Črnomelj, Reševalna postaja Ljubljana, gostujoča ekipa iz Hrvaške, Istarske županije iz Pule. Tekmovanje si bo ogledala tudi gostujoča ekipa iz Bosne in Hercegovine, natančneje iz Tuzle.

II. strokovno regijsko tekmovanje ekip NMP bo potekalo sinhrono na sedmih lokacijah v občini Krško. Zmagovalna ekipa bo za nagrado prejela brezplačno kotizacijo za 9. strokovno mednarodno tekmovanje ekip  NMP na Rogli 2015. V trgovskem centru Qlandija bo ves čas dogodka potekala prezentacija TPO (temeljni postopki oživljanaja, klic 112) z varno uporabo AED (defibrilatorja) v sklopu projektnih aktivnosti – AED skupina rešimo življenja.

Praktični prikaz TPO + AED bo potekal tudi na trgu Matije Gubca v Krškem, v primeru slabega vremena se ta prestavi v trgovski center Qlandija.


OPOZORILO: V Krškem in bližnji okolici boste zato med 7.00 in 19.00 uro na cestah srečevali več reševalnih, gasilskih in policijskih vozil, kot je to sicer običajno.

Zaradi prireditve bo danes popoldne, od 16.00 ure, pa do jutri popoldne, do 18.00 ure, zaprta Cesta 4. julija v Krškem, med krožiščem na Vidmu in Hotelom City.

Udeleženci v prometu naj bodo pozorni na spremenjeno prometno signalizacijo, vožnjo vozil s prednostjo in upoštevajo navodila rediteljev in policistov.