državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Novice Čatež pri Trebnjem

Enajsto Švicanje poleti

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.02.2013 17:50

Lanskoletna 10. obletnica ŠVIC-a je predstavljala prelomnico, saj je festival presegel magično številko deset tisoč obiskovalcev in postregel z obsežnim glasbenim programom. Letos se zgodba nadaljuje.

Na Turistični kmetiji Obolnar, na Čatežu pri Trebnjem, se bo festival v organizaciji Kluba študentov občine Trebnje odvijal 19. in 20. julija 2013. Odlična lokacija z urejenim šotoriščem, parkiriščem, bazenom, športnimi igrišči ter dostopom do reke, vsako leto privabi več raznolikih obiskovalcev. Daleč stran od mestnega vrveža namreč vsakdo najde priložnost za neizmerno zabavo.

Na ŠVIC-ovem odru se bodo letos predstavili novomeški rokerji Kill Kenny, ki bodo poleti s svojo glasbo navduševali tudi na Exitu in festivalu Waves Vienna. Zoran Predin bo s skupino CoverLover poleg znanih uspešnic predstavil tudi najnovejšo himno Eurobasketa. Na odru se nam bo pridružila priljubljena hrvaška skupina Jinx, ki bo festival preplavila s pozitivnimi vibracijami. Po razprodani akustični turneji Tiho bomo Dan D slišali v pravi rockerski izvedbi.

Za punkrockerje bo poskrbela skupina Elvis Jackson, ki prav v tem obdobju pripravlja nov glasbeni material. Na ŠVIC-ov oder ponovno prihajajo legende slovenske glasbene scene - skupina Big Foot Mama. Tina Marinšek, ki se že tretje leto vrača na naš festival bo skupaj s skupino Tabu poskrbela za energičen nastop. Nekatera glasbena imena pa naj zaenkrat ostanejo še skrita. Izdamo naj le, da bodo za glasbene sladokusce poskrbeli še nekateri znani domači in tuji glasbeni izvajalci, ki bodo tokrat na ŠVIC-u nastopili prvič.