Novinarska konferenca Osnovne šole Savsko naselje Svet24.si

Učenci vdrli v e-redovalnico; že lani so si ...

domen prešeren mediaspeed Svet24.si

Drugi tir gradi tudi dobavitelj spornih mask v ...

drugi-tir, stanko-polanič, tine-vadnal, jurij-krč, janez-škrabec Necenzurirano

Nasledniki Ivana Zidarja tečejo nov krog #kolumna

Urška Klakočar Zupančič Reporter.si

Afera falcon: poglejte, kako luksuznemu hotelu na ...

luka doncic 1 pm Ekipa24.si

Še Dončić je začuden! V Dallasu so ga ...

Jure Henigman FOTO Urša Premik Njena.si

'Gospod profesor' ima nadarjena otroka

luka doncic pm Ekipa24.si

Kakšno je zdravstveno stanje Luke Dončića? ...

Novice

Enota Vrtca Ciciban Novo mesto - Mehurčki praznovali 10 let

Piše: R.K.

Čas objave:
31.05.2022 12:01

V letu 2011 so imeli v vrtcu Ciciban veliko več prosilcev za vrtec, kot so imeli prostih mest v naših obstoječih enotah vrtca, zato se je sklenil dogovor o najemu prostorov za vrtec v hiši, blizu njihove centralne enote Ciciban. Ime Mehurčki je dobila prav zaradi Cicibana in Župančičeve zbirke pesmi Mehurčki.

V jeseni 2021 je minilo 10 let odkar smo v Mehurčke sprejeli prve malčke. V prvem letu je bila v vrtcu le ena skupina z 12 otroki. V naslednjem letu je bila potreba po vrtcu še večja, zato se je v ustrezne prostore preuredilo še zgornje nadstropje hiše in tako je je bilo v vrtec sprejetih 28 otrok. Od takrat v Mehurčkih delujeta dva oddelka otrok prvega starostnega obdobja. Ker smo majhen vrtec je v njem čutiti prijetno družinsko vzdušje.

Vrtičkarji bivajo v stanovanjski hiši, zato so naša posebnost in poseben izziv stopnice, katere otroci zelo hitro uspejo premagovati. V hiši imajo poleg dveh igralnic še manjši prostor, ki ga uporabljajo za telovadbo. Pred hišo imajo otroci možnost uporabe asfaltnega dvorišča in igrišča z igrali. V drugem letu bivanja smo zaradi večjega števila otrok, ki so bili vključeni v vrtec pridobili tudi drugo igrišče na senčni strani za hišo.

Ker so otroci majhni imamo srečo, da se blizu vrtca nahaja gozd Ragov log, kar omogoča izvedbo različnih dejavnosti na prostem v povezavi z gozdno pedagogiko. Med prazniki in počitnicami otroci in vzgojitelji vrtca preživljajo dneve v eni od večjih enot.

Minuli petek je bil za na vrtec Mehurčki prav poseben dan, saj je vrtec slavil rojstni dan. Strokovni delavci so skupaj z otroki pripravili pevsko in plesno obarvan program na njihovem dvorišču. Ob tej priložnosti so se jim pridružile podžupanja Sara Tomšič, v.d. direktorice Jana Bolta Saje, vodja urada za družbene dejavnosti Meta Retar, skupina otrok iz enote Ciciban ter njihove bližnje sosede. Praznovanja pa ni brez rojstnodnevnega presenečenja. Za malico so jih razveselile majhne tortice, sladki mafini.