robert golob bobo7 Svet24.si

Jasno je, da bo Golob prevzel že oblikovano ...

truplo, simbolična Svet24.si

Policisti ugotovili identiteto ženske, ki so jo ...

jordan smrt Svet24.si

Umrla zvezdnica resničnostnega šova

mozina jansa Reporter.si

»Ko sem Možino prosil, naj podpre Reporter z ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Koalicija v amnestijo Janše, Počivalška in ...

jelena-rozga Odkrito.si

Jelena Rozga spregovorila o svoji bolezni ...

dalila jakupovic Ekipa24.si

Slovenska tenisačica KOLAPSIRALA ZARADI ...

Novice Trebnje/Metlika

Evropska sredstva za industrijski coni v Trebnjem in Metliki

Piše: STA

Čas objave:
28.08.2019 09:11

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila finančno podporo za projekt druge faze Industrijske cone Trebnje in projekt izgradnje gospodarske javne infrastrukture v industrijski coni Beti v Metliki.

Skupna vrednost podpore je slabih 800.000 evrov. Projekta sta del dogovora za razvoj razvojne regije Jugovzhodna Slovenija. Namen projekta druge faze Industrijske cone Trebnje je komunalno opremiti 5,96 hektarja cone s ciljem zagotoviti ustrezno infrastrukturo za hitrejšo rast in razvoj malih in srednjih podjetij ter ustvarjanje novih delovnih mest v razvojni regiji Jugovzhodna Slovenija, so sporočili iz vladne službe.

Naložba obsega urejanja gospodarske javne infrastrukture v vzhodnem in severnem delu cone. S komunalno ureditvijo tega dela bo Občina Trebnje malim in srednjim podjetjem ponudila ustrezne pogoje za delovanje, rast in razvoj.

Vrednost projekta znaša dobrega 1,1 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval okvirno 406.000 evrov.Namen projekta v industrijski coni Beti v Metliki pa je modernizacija in nadgradnja komunalne opreme degradiranih površin industrijske cone s ciljem izboljšanja pogojev za gospodarsko dejavnost malih in srednjih podjetij.

Naložba obsega izgradnjo dostopne in interne cestne infrastrukture ter kanalizacije in vodovodnega omrežja, odstranitev objektov ter izgradnjo AB-zidu in elektro-kabelske kanalizacije. S tem bo komunalno urejenega 0,75 hektarja te industrijske cone.

Vrednost projekta znaša dobrih 730.000 evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 375.000 evrov.