požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Novice Krško

Evropska sredstva za Podjetniški inkubator Krško

Piše: STA

Čas objave:
13.06.2019 22:16

Podjetniški inkubator Krško bo prejel 289.000 evrov sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj. V skupno 470.000 evrov vrednem projektu bodo rekonstruirali in opremili objekt za potrebe vzpostavitve podjetniškega inkubatorja; ta naj bi prispeval k hitrejši rasti in razvoju malih in srednjih podjetij ter ustvarjanju novih delovnih mest.

Odločitev o evropski finančni podpori je danes izdala služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, ki deluje kot organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad.

Namen projekta je zagotoviti ustrezno infrastrukturo za ustanovitev in delovanje Podjetniškega inkubatorja Krško. Ta bo zaživel na lokaciji Cesta krških žrtev 44.

"Inkubator bo nudil podporo gospodarstvu v obliki skupne promocije, trženja, izobraževanj in usposabljanj. Ob tem bo vplival na boljšo prepoznavnost, spodbujal razvoj visokotehnoloških startup podjetij, povezoval univerzitetno znanje in gospodarske prakse ter ponujal prenos znanja v prakso," so zapisali na vladni službi.

Krški župan Miran Stanko je v začetku leta med večjimi naložbami občine ob podjetniškem inkubatorju izpostavil tudi širitev gasilskega doma krške poklicne gasilske enote in videmskih prostovoljnih gasilcev ter začetek prenove Valvasorjeve knjižnice in gradnje tamkajšnjega prizidka.