laparoskopija Svet24.si

Na operacijski mizi je kričala, kirurg je ni ...

ENERGIJE Dobra karma

Za optimalno delovanje: energijska napoved od 13. ...

horoskop_znamenja Svet24.si

Horoskop za soboto, 14. decembra

jeton zumeri Svet24.si

Nasilništvo in orožje: 29-letnik mami svojega ...

ženska Dobra karma

7 osupljivo hitrih in lahkih vaj do občutkov ...

Fox NY Party 72 Njena.si

Igralka Lara Jankovič še vedno srečna v objemu ...

sara-rutar Njena.si

Sara Rutar šokirala z resnico o sebi

Novice Krško

Evropska sredstva za Podjetniški inkubator Krško

Piše: STA

Čas objave:
13.06.2019 22:16

Podjetniški inkubator Krško bo prejel 289.000 evrov sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj. V skupno 470.000 evrov vrednem projektu bodo rekonstruirali in opremili objekt za potrebe vzpostavitve podjetniškega inkubatorja; ta naj bi prispeval k hitrejši rasti in razvoju malih in srednjih podjetij ter ustvarjanju novih delovnih mest.

Odločitev o evropski finančni podpori je danes izdala služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, ki deluje kot organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad.

Namen projekta je zagotoviti ustrezno infrastrukturo za ustanovitev in delovanje Podjetniškega inkubatorja Krško. Ta bo zaživel na lokaciji Cesta krških žrtev 44.

"Inkubator bo nudil podporo gospodarstvu v obliki skupne promocije, trženja, izobraževanj in usposabljanj. Ob tem bo vplival na boljšo prepoznavnost, spodbujal razvoj visokotehnoloških startup podjetij, povezoval univerzitetno znanje in gospodarske prakse ter ponujal prenos znanja v prakso," so zapisali na vladni službi.

Krški župan Miran Stanko je v začetku leta med večjimi naložbami občine ob podjetniškem inkubatorju izpostavil tudi širitev gasilskega doma krške poklicne gasilske enote in videmskih prostovoljnih gasilcev ter začetek prenove Valvasorjeve knjižnice in gradnje tamkajšnjega prizidka.