pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Straža

F: Gasilska vaja v Dolenji Straži

Piše: Radio Krka

Čas objave:
30.10.2016 15:07

V okviru meseca požarne varnosti je včeraj potekala gasilska vaja »Gozdni požar nad Dolenjo Stražo«. Za organizacijo vaje so poskrbeli operativni gasilci PGD Dolenja Straža, OGP Straža, Sodelovali so tudi gasilci PGD Vavta vas.



Vaja je potekala v gozdu nad Dolenjo Stražo. Zagorelo je v bližini Marijinega znamenja. Gasilci obeh društev so odšli proti požaru po dveh smereh. Na poti so reševali dve poškodovani osebi (sum poškodbe hrbtenice in zvin gležnja), odstraniti je bilo potrebno drevo na cesti in premagati zelo zahteven teren do kraja požara. Po pogašenem požaru so gasilci prejeli obvestilo o pogrešani osebi. Sledila je iskalna akcija, ki so jo gasilci uspešno zaključili in s tem je bila zaključena tudi vaja.

Rdeča nit celotne vaje je bilo vodenje, komunikacija med vodji enot in vodjo intervencije, poudarek pa je bil tudi na reševanju in oskrbi poškodovanih oseb.

Na vaji so sodelovali: vodja intervencije Primož Pavček, pomočnika vodje intervencije Nejc Poglavc in Mojca Poglavc, poveljnik OGP Straža, 19 operativnih gasilcev obeh društev, dr. Kokalj Franci in reševalna ekipa ZD Novo mesto. K uspešno izvedeni vaji je pripomoglo še 15 prostovoljnih gasilcev, ki so poskrbeli za pripravo terena, odigrali poškodovano in pogrešano osebo in po zaključku vaje pogostili vse sodelujoče.