kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

F&V: Močno sneženje ovira promet

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.01.2016 16:42

Dopoldne je začelo snežiti. Vremenoslovci napovedujejo, da lahko pri nas zapade do 15 cm snega. Sneženje pa bo do večera ponehalo.

"Na cesti je vsaj 10 cm snega, pri nas pa še ne duha in sluha o pluženju. Vaščani so ob prihodu iz služb primorani pustiti avtomobile ob cesti," je zapisal poslušalec, ki nam je poslal fotografije. 

Posnetki so s ceste Stari grad-Srednje Grčevje-Dolenje Grčevje-Koti, ki je po pravilniku cesta 3. kategorije, kjer je lahko med sneženjem največ 15 cm snega, "za prevozno pa se taka cesta smatra, če je prevozna z verigami," je pojasnil Anton Hrastar iz podjetja CGP CP, ki na širšem Dolenjskem bdi nad čiščenjem cest zaradi snega.

Hrasta je še dodal, da verjame, da je v tem delu toliko snega, da so skladno z navodili naročnika na terenu plužne in sipne enote in da med sneženjem lahko traja malo dlje preden se določena območja splužijo.

V telefonskem pogovoru nam je povedal, da je trenutno na terenu vseh 200 plužnih in sipnih enot in da na celotnem območju ne sneži enako, od Trebnjega proti Ljubljani sneženje ponehuje, prav tako od Bogenšperka proti Litiji, so pa pred kratkim za tovorni promet zaprli cesto čez Gorjance, da bi zagotovili lažjo prevoznost za osebna vozila.

Hrastar je še pojasnil, da je med sneženjem na cestah 2. kategorije (npr. čez Goranjce, proti Šentjerneju, nekdanja hitra cesta od Trebnjega proti NM itd.) lahko največ 10, na vseh ostalih, nižje kategorije pa do 15 cm snega.

Druge fotografije in posnetek so iz Novega mesta, ko je nad mesto počasi prihajal mrak. Pravljica?

Seneženje v Novem mestu