Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

F&V: Noč na Krki 2015

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.06.2015 08:31

Mestna občina Novo mesto, Športno kulturno društvo Stara čolnarna, Agencija za šport Novo mesto in Teniški klub Portovald so združili moči in v soboto ob reki Krki pripravili pester program za vse generacije.

Prireditev se je začela ob 9. uri na teniških igriščih v Portovaldu, ko je bil na vrsti že 12. Beli teniški turnir v organizaciji Teniškega kluba Portovald. Beli teniški turnir je zanimiv in privlačen zato, ker udeleženci turnirja nastopajo v starodobnih belih teniških oblačilih in z lesenimi loparji.

Poleg nagrad najboljšim v svoji kategoriji, se je tudi  tokrat podelila nagrada za najizvirnejšo teniško opravo.

Sočasno s turnirjem je bila na jasi nasproti teniških igrišč postavljena mini skakalnica, kjer je legendarni skakalec Franci Petek najmlajše učil osnove smučarskih skokov. Na isti lokaciji je potekalo tudi srečanje starodobnih avtomobilov VW.

Ob 9. uri se je pred prostori Potapljaškega kluba na Loki začel tudi dogodek Agencije za šport Novo mesto z imenom Krka živi!. Občanom so se predstavili predstavniki Ribiške družine Novo mesto, Jadralnega kluba Novo mesto, Kluba za podvodne aktivnosti Novo mesto in Kajak kanu SUP kluba Novo mesto.

Omenjena društva so svojo dejavnost predstavljala na stojnicah, s prikazom opreme, brošur, fotografij ipd.

Ob tem so potapljači prikazali pripravo in potek potapljanja v reki Krki, ribiči so pripravili prikaz ribarjenja, člani Jadralnega kluba so prikazali veščine obvladovanja jadrnic, veslači pa so izvedli spust s kajaki in kanuji po Krki ter osnove veslanja na SUP deskah.

Večerno dogajanje Noči na Krki so na parkirišču pred Gostiščem Loka otvorili naši najmlajši, ki so ob 18. uri pričeli izdelovati čolničke, ki so jih ob 21. uri spustili po reki Krki.

Spust čolničkov je pospremila mestna godba, ki je iz Rudolfovega splava odigrala koncert.

Po spustu lučk pa so na glavnem odru lahko uživali v koncertu novomeške zasedbe Gogs in skupine Tabu, ki se je v Novem mestu prvič predstavili s novo pevko.


Noc_na_Krki_2015.flv