Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Žužemberk

F&V: Povezovalni most občin

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.11.2012 18:36

Dolgoletno prizadevanje vaščanov Brega v Ivanški in Drašči vasi v žužemberški občini je bilo danes poplačano z odprtjem novega, betonskega mostu. Na žužemberški strani se je danes zbrala množica občanov, ki so prisostvovali svečanemu odprtju 24 metrov dolgega mostu.

Obe občini sta se zaradi dotrajanosti odločili, da bosta zgradili nov most, ki bo povezoval dve občini. Stari leseni most, katerega so zgradili leta 1936 in ga potem še nekajkrat prenovili, je podjetje CGP Novo mesto podrlo in na istem mestu v dobrih petih mesecih zgradili popolnoma novega. Jože Pečjak iz Drašče vasi se je v nagovoru zahvalil vsem, ki so pripomogli, da bo s pomočjo sodobne prometnice pot do služb, pa tudi do glavne regionalne ceste, ki pelje po dolini reke Krke, bistveno krajša. Zbrane sta pozdravila tudi ivanški in žužemberški župan Dušan Strnad ter Franc Škufca. Investicijo v vrednosti 190.000 evrov ter približno 30.000 evrov vrednosti samega projekta in nadzora, sta krili obe občini polovično, levji delež pri vodenju investicije pa je pripadal žužemberški občini, katero je vodil Martin Grčar.
Ob prijetnem kulturnem programu ob šumenju reke Krke, so se predstavili moški pevski zbor in folkloristi iz Zagradca, mešani pevski zbor iz Šmihela, glasbeniki in otroci podružnične šole Šmihel ter vrtičkarji iz Zagradca. Obe investiciji most in novo asfaltirano navezovalno cesto sta blagoslovila zagraški župnik Boris Žerovnik in župnik Uroš Švarc iz Ambrusa, ki upravlja tudi to župnijo Šmihel.

Foto: Slavko Mirtič
Video: Miran Klevišar