sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Novice Novo mesto

F&V: Priprave na Rudolfov pohod

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.09.2015 06:24

Organizacijski odbor Pohodniškega društva iz Novega mesta si je včeraj ogledal pet ključnih točk pohoda po delu trase Rudolfove poti. Pohod bo sicer prihodnjo soboto, 12. septembra, v primeru slabega vremena pa teden dni kasneje.

Gre za vrsto dogodkov, saj Pohodniško društvo v počastitev 650-letnice ustanovitve Novega mesta pripravlja pohod in kolesarjenje po celotni trasi Rudolfove poti, kot osrednji pohod s kulturno umetniškim programom pa so določili 12-kilometrski izziv. Zainteresirani za ta pohod se bodo zbrali ob 10.30 na Mercatorjevem parkirišču v Bršljinu, od kjer jih bo avtobus odpelja do izhodišče pohoda, ki bo pri pokritem vkopu v Karteljevem (avtocesta). Od tu bodo zbrani pod vodstvom krenili na 12 km dolg pohod s tremi vmesnimi postanki, na vsakem se bodo spoznali z enim od slikarjev, ki bo ta dan tam ustvarjal, saj bo za likovno obogatitev dogodka poskrbelo LKD Mavrica. Na vseh treh točkah bo krajši glasbeni program, okrepčilo, v Luknji pa prikaz veščin jamarjev in alpinistov.

Zanimiv bo pohod za najmlajše in najstarejše. Startali bodo izpred Rotovža na Glavnem trgu ob 13. uri, čaka jih 7 km dolg pohod, ki ga bodo končali, kot vsi ostali udeleženci, predvidoma ob 15. uri v Češči vasi v Konjeniškem centru. Tam jih bodo pričakali organizatorji, pohodnike bo pozdravil župan Gregor Macedoni, vsak udeleženec pohoda ali kolesarjenja bo dobil brezplačen topel obrok in napitek.


Organizatorji svetujejo primerno obutev, pohodniške čevlje z rebrastim podplatom. V primeru slabega vremena bo prireditev teden dni pozneje.

Priprave na Rudolfov pohod