Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Novo mesto

F&V: Prvi Bajkafest v mestu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.05.2016 08:03

Dolenjska prestolnica v idiličnem okolju danes gosti prvi festival gorskega kolesarstva-Bajkafest. Aktivnosti potekajo v dvorani na Bajnofu, na Sevnem pri Novem mestu, maraton pa je na prostem. Festivala se udeležuje okoli 70 kolesarjev.

Gorsko kolesarsko društvo Bajka je ta teden na novinarski konferenci predstavilo prvi festival rekreativnega gorskega kolesarjenja, zabave in druženja, ki bo danes na Sevnem pri Novem mestu, pri Kmetijski šoli Grm.

Predstavnika društva, Jože Zupančič in Helena Papež, sta predstavila festival gorskega kolesarstva, ki so ga poimenovali Bajkafest. Poleg 33 km dolge proge za kolesarje, bodo za njihove spremljevalce, na startno-ciljnem prostoru, pripravili tudi t.i. zabavnice.

Zabavnice bodo namenjene vsem, ki ne bodo kolesarili- za otroke, mamice, tete, strice, dedke in babice-pričetek ustvarjalnih delavnic, pod strokovnim vodstvom osebja Kmetijske šole Grm. Teme zabavnic: kuharska delavnica ali peka sladic, aranžiranje, ogled živali na celotnem posestvu Kmetijske Šole Grm, jahanje konjev.

Kasneje bo sledil še žreb nagrad in prijetno druženje s skupino Šment.

Urnik:
1) Maraton

9:30-10:45 prijave, prevzem številk in medalj
10:45 vodeno ogrevanje pod strokovnim vodstvom
10:55 nagovor vodje prireditve
11:00 start
13:00 prihod v cilj
14:00 pump track poligon Scott senzacija (za otroke in odrasle)
15:00 zabavni del, gost-je presenečenja in žrebanje nagrad sponzorjev

Na progi bo poskrbljeno za okrepčila, na cilju pa za malico in pijačo.

2) Zabavnice

Zabavnice so namenjene vsem, ki ne bodo kolesarili- za otroke, mamice, tete, strice, dedke in babice-pričetek ustvarjalnih delavnic, pod strokovnim vodstvom osebja Kmetijske šole Grm. Prijave na Zabavnice bodo na naši PRIJAVNICI, kjer se boste odločili na kateri želite sodelovati (na eni, dveh) in koliko ljudi prijavljate. Prijavnico boste izpolnili do najkasneje 10 dni pred dogodkom.

TEMA ZABAVNIC (pričetek 10.00):
kuharska delavnica ali peka sladic:
aranžiranje
ogled živali po celotnem posestvu Kmetijske Šole Grm
jahanje konjev

14:00

pump track poligon Scott senzacija (15 otroških koles in poganjalci bodo na voljo za brezplačno izposojo, čelade seveda tudi).

15:00
family afterparty: vodeni program z glasbo v pokriti dvorani, žrebanje nagrad sponzorjev, sejemski del, intervjuji z znanimi obrazi in še veliko vsega…


MARATON
Na maratonu lahko sodelujejo vsi kolesarji, ki jih veseli organizirano rekreativno kolesarjenje v skupinah, in se čutijo sposobni prevoziti 37 km dolgo progo. Otroci, mlajši od 18 let, se smejo udeležiti maratona le v spremstvu staršev oziroma polnoletne osebe. Čelada in ostala zaščitna oprema je obvezna za vse udeležence.

OPIS PROGE
Vozi se en krog proge tipa XC, dolžine 37 km in 800 m višinske razlike. Gozdne poti in makadamske poti na Dolenjskem. Asfaltno cestišče le v kratkih odsekih, ki povezujejo vozni krog.

KATEGORIJE

– vse starosti in spoli so vabljeni
– ena kategorija za vse udeležence je obvezna in sicer je to ZABAVA IN SMEH

NAGRADE
Vsi udeleženci, ki se prijavijo, dobijo spominsko medaljo in štartno številko, s katero se lahko udeležijo žrebanja odličnih sponzorskih nagrad.

SPRETNOSTNI POLIGON

PUMP TRACK poligon Scott je namenjen za učenje osnovnih prvin gorskega kolesarjenja. Na voljo bodo kolesa Scott za otroke in odrasle in inštruktorji za strokovno vodenje. Čelado in ščitnike prinesite s seboj.


- Maraton bo potekal ob normalnem prometu, zato so kolesarji dolžni upoštevati cestno prometne predpise in navodila organizatorjev ter se po njih ravnati.
- Udeleženci maratona vozijo na lastno odgovornost, ter odgovarjajo za škodo povzročeno sebi ali drugim.
- Na maratonu je strogo prepovedano prehitevanje čelnih spremljevalnih vozil.
- Organizator ne odgovarja za morebitno nastalo škodo, ki jo udeleženec povzroči sebi, drugim ali tretji osebi na opremi in ljudeh pred, med in po prireditvi.
- S svojim startom vsi kolesarji potrdijo, da so seznanjeni z določili razpisa, ki so objavljeni na štartnem lističu, na internetni strani društva, ostalih medijih, ter po ozvočenju na startu.
- V primeru odpovedi imate pravico do povračila vplačane prijavnine
- Za varen potek prireditve bodo skrbela vozila organizatorja, rediteljska in zdravstvena služba.


Pogovor z bajka carico Heleno Papež


Brez opisa