sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Novice Vinica

F&V: S srečo so poskakovali v Semiču

Piše: Radio Krka

Čas objave:
31.01.2016 10:25

Sinoči je Kulturnem centru Semič pripravili tretji dogodek v sklopu Belokranjskega abonmaja večer folklorne skupine in tamburašev KUD Oton Župančič iz Vinice z naslovom S srečo poskočim.

Sinoči so se na semiškem odru predstavili, odrasla FS KUD Oton Župančič, mladinska FS KUD Oton Župančič, viniški tamburaši, viniške cure, viniški fantje, ljudski godec JAZO Janko Balkovec,  v goste so povabili KUD Oton Župančič Artiče.

KUD Oton Župančič ima za sabo izjemno in s pomembnimi dosežki napolnjeno leto 2015. Poleti so se na državnem srečanju v Beltincih predstavili s postavitvijo Ob Kolpi sem doma in v sklopu le te predstavili novo raznoliko kostumsko podobo, ki je zajemala kostume iz večine belokranjskih krajev.

Za poustvarjanje belokranjskega plesnega in glasbenega izročila so prejeli eno najvišjih priznanj na področju folklorne dejavnosti ­ Maroltovo listino. Na srečanju so bili prisotni tudi strokovnjaki na folklornem področju, ki so jim dodelili Zlato priznanje za kostumsko podobo.

Na kostumski podobi trdo delajo že 12 let, pri tem pa jim pomaga ga. Ljuba Vrtovec Pribac. V letu 2014 so svoj program obogatili tudi z že pozabljenim instrumentom z mehom ­ velike belokranjske diple. Društvo deluje že 50 let. Med svoje dosežke in v ponos si štejejo petkratno udeležbo na državnih srečanjih folklornih skupin v zadnjih devetih letih, kar je dokaz in posledica dobrega dela in truda vseh članov.

Pri svojem delu se nenehno zavedajo pomena doslednega ohranjanja svoje dediščine, prenašanje le-tega na mlajše rodove in prezentacijo izven domače pokrajine.

Redno sodelujejo na krajevnih, občinskih in jskd-jevih prireditvah, udeležujejo se dobrodelnih akcij in radi priskočijo na pomoč pri organizaciji ali izvedbi dogodkov.
KUD Oton Župančič Vinica uspešno vodita umetniški vodja Vlado Starešinič in vodja tamburašev ter hkrati predsednica društva Željka Karin Biličič.

Željka Karin Biličič predsednica društva


KUD Oton Župančič Vinica.flv