duhovna pot Dobra karma

Ko drugi mislijo, da ste umrli, ste v resnici ...

donald-trump, melania-trump Svet24.si

VIDEO: Ob Donaldu mračna Melania. Ob tem, kar je ...

matej lahovnik-pl Reporter.si

Poglejte, koliko so davkoplačevalce stali ...

andrej sisko stajerska varda bobo2 Svet24.si

Šiškova varda nadlegovala lastnika kampa

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Ere Petra Vriska je konec

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

franko bajc Njena.si

Franko, kot ga še niste videli

Novice Krško

Finci na obisku v Krškem

Piše: MC Krško

Čas objave:
25.07.2018 17:01

Začetek julija je bil začinjen z izmenjavo Riptide, na kateri so sodelovali tako mladi Finci kot Slovenci.

Izmenjava se je odvijala v Sloveniji, za razliko lanske izmenjave, ki je med istimi najstniki potekala na Finskem. Gostitelji Slovenci so se še dodatno potrudili, da bi bilo Fincem udobno in zabavno. Obiskali so okoliško gasilsko postajo, kjer so imeli predstavitev, glavna tema pa so bile poplave. Ogledali so si njihovo opremo ter se dvignili z gasilsko lestvijo. Obiskali so stari del Krškega kjer so si privoščili sladoled. Mladinski center so kulturno obarvali s slovenskim ter tudi s finskim večerom. Slovenci so pripravili prave kmečke igre ter se na koncu posladkali s šmornom. Finski udeleženci so odigrali gledališko igro o nastanku in zgodovini Finske, spekli njihovo tradicionalno torto, preizkušali pa so tudi tradicionalne finske sladkarije.

Na lep sončen dan so se odpravili do bazena Brestanica. V sklopu družinskega večera so Fince povabili na dom, jim skuhali kosilo, po kosilu pa so se odpravili na kopanje, eni v Krko, drugi v Terme. Nekateri so si celo ogledali Kostanjeviško jamo, kjer so se zaradi hlada, Finci, počutili zelo domače.

Tekom izmenjave je slovenska ekipa trdo delala na kampanjah, s katerimi so želeli ljudi ozavestiti o pomembnosti vode. Izdelali so brošuro s fotografijami, kratek film, ter na Bledu izvedli flash mob. Organizirali so še dve debati na temo izmenjave. Seveda so si Finci morali ogledati še našo prestolnico, kjer so mimoidočim delili brošure. Pika na i je bila vožnja po zeleni lepotici Krki, v kateri so si privoščili tudi kopanje.

Vsi udeleženci izmenjave so v le dobrem tednu in pol pridobili nepozabno znanje tako o pomembnosti vode v našem okolju, kot v svetu nasploh, postali so pravi profesionalci v angleščini, predvsem pa je viden napredek v vodenju, razmišljanju, odločnosti in skupinskem delu.