Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Trebnje

FOTO: 10 krogov za 10 nasmehov

Piše: Never Give Up, R.Š.

Čas objave:
31.05.2019 10:10

Športno humanitarno društvo Vztrajaj – Never Give Up bo od 31.5. do 9.6. 2019 zopet organiziralo tradicionalni projekt 10 krogov za 10 nasmehov. V 10 dneh, v 10 različnih mestih, bodo vsak dan od 16. do 20. ure odtekli maraton na lokalnih stadionih izbranih mest. Jutri, 1.6. bodo tekli v Športnem parku v Trebnjem.

10 krogov za 10 nasmehov.jpg
10 krogov za 10 nasmehov
Foto: nevergiveup

Pridružijo sem jim lahko vsi, ki želijo preživeti prijetno in aktivno popoldne ter prispevati svoj del k zbiranju sredstev za 10 socialno ogroženih družin.

Leto je naokoli in zopet je prišel čas za izvedbo enega največjih športno humanitarnih projektov v Sloveniji, humanitarnega projekta 10 krogov za 10 nasmehov, kjer bodo člani športno humanitarnega društva Vztrajaj – Never Give Up skupaj z vami tekli ali hodili, v 10 različnih mestih, za 10 pomoči potrebnih družin; vse za dober namen.

Letošnji projekt 10 krogov za 10 nasmehov ima zopet posebno poslanstvo, saj je osrednji del projekta Teden gibanja - Move Week. Vseevropski projekt, ki kot del širše mednarodne kampanje Sedaj se gibljemo (Now we move) poteka pod okriljem Mednarodne zveze za šport in kulturo (ISCA), v koordinaciji Športne Unije Slovenija. Namen mednarodne akcije Teden gibanja - Move week je širša evropska promocija koristi in pozitivnih učinkov redne telesne aktivnosti. Cilj je do leta 2020 za vsakodnevno gibanje navdušiti preko 100 milijonov evropskih državljanov in državljank.

10 krogov za 10 nasmehov ni naslov izbran po naključju.

Matej Markovič, predsednik društva in organizator projekta nam razloži: »10 krogov je metafora za 10 krajev, ki jih obiščemo vsako leto. Nekateri razberejo iz naslova, da morajo preteči 10 krogov. Daleč od tega, saj ni nujno teči in ne nujno 10 krogov. Šteje že to, da nas počastite s svojim obiskom in naredite vsaj en krog na poljuben način. Bo pa v vsakem kraju član našega društva pretekel 42 km. Nekateri izmed tekačev vidijo izziv v tem, da se mu pridružijo v tem podvigu, nekateri pa mu nudijo samo podporo, drugi pa enostavno naredijo svoj trening. Najlepše od vsega pa je, da tako pomagamo tudi tistim, ki nimajo takšne sreče, kot mi. 10 nasmehov je pa namreč metafora za 10 družin, ki jim vsako leto namenimo zbrana sredstva »

Letos so lokacije dogodka zopet malo drugačne, saj so lokalne skupnosti v novih krajih pokazale velik interes, da jih projekt obišče. Postojna in Ormož sta nadomestila Ptuj in Ljutomer.. Robert Šmid, vodja projekta,, tako verjame, da bodo dosegli cilj 2000 udeležencev, ki bodo prispevali v sklad za donacije. Neobvezna donacija je 10€ za odrasle in 5€ za otroke. V zameno za donacijo pa udeleženci prejmejo darilno vrečko, v kateri je uporabno darilo in dobrote donatorjev. Tokrat bodo lahko okusili izdelke iz Lidl Slovenija in nekaterih lokalnih sponzorjev.. Da pa je možno, da gredo zbrana sredstva 100% v roke družin, pa jim omogočajo glavni sponzorji, ki so tokrat Vzajemna zavarovalnica in kampanja Sedaj se gibamo – NowWeMove.

» Ne bo se pa samo teklo. Ljudem želimo približati dogodek tudi iz vidika, da prav vsak lahko sodeluje. V ta namen bodo v vsakem kraju vzporedno potekale dodatne aktivnosti, kot so poslikava obrazov, predstavitve različni športov, kot so crossfit, zumba, aerobika, street workout in še marsikaj se bo našlo. V Radovljici in Trebnjem bo vzporedno potekal tudi turnir v košarki in nogometu. Najbolj pa smo ponosni, da je v večino krajih potrdilo svojo prisotnost tudi nekaj neprofitnih organizacij, ki imajo podoben cilj, kot mi.. » pa nam je zaupala Lana Grandovec Markovič, ki skrbi za koordinacijo vseh dogodkov.