Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Ali Julija nosi lasuljo?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Novice Novo mesto, Dolenjske Toplice

FOTO: 10. Tabor mladih »Moč humanosti«

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.07.2015 08:45

Letos se je v Dolenjskih Toplicah odvijal že deseti tabor za mlade prostovoljce RK. Na taboru je sodelovalo 27 dijakov osmih različnih šol skupaj s petimi mentorji.

Bivali so na OŠ Dolenjske Toplice. V dopoldanskem času so obiskovali starejše občane Dolenjskih Toplic. Obiskali so tudi stanovalce Doma starejših Novo mesto in Črnomelj. Mladi so s starejšimi klepetali in poslušali njihove zanimive življenjske zgodbe, pri nekaterih pa so opravljali tudi manjša hišna opravila. Pri socialno ogroženi družini v Podhosti so pomagali pri pripravi drv za zimo in pospravili okolico hiše. Skupno so mladi prostovoljci v času tabora obiskali več kot 15 starostnikov.

V sodelovanju s Termami Dolenjske Toplice in Turistično informacijskim centrom Dolenjske Toplice so za mlade pripravili popoldansko osvežitev v bazenu, strokovno vodenje po Dolenjskih Toplicah in obisk Baze 20. V večernem času so mladi preko socialnih iger in različnih delavnic spoznavali zgodovino in delovanje Rdečega križa in Rdečega polmeseca ter se medsebojno spoznavali in se povezovali.


»Iskreno se zahvaljujemo vodstvu OŠ Dolenjske Toplice, predsednici KORK Dolenjske Toplice, Ivani Pelko, vodstvu Term Dolenjske Toplice, Primožu Primcu iz Turistično informacijskega centra Dolenjske Toplice in vsem tistim, ki so s svojimi močmi pripomogli pri uspehu našega tabora. Veseli smo novih prijateljstev in pozitivnih medgeneracijskih izkušenj,«
so sporočili z novomeškega OZRK.