Možganska kap Svet24.si

Prebivalstvo se pospešeno stara, starejši pa so ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Novice Prečna

FOTO: 100 letnica PGD Prečna

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.02.2013 14:23

Leto 2013 bo za prostovoljne gasilce iz Prečne še posebej slovesno. V tem letu namreč praznujejo 100 let delovanja. Tako so se minulo soboto zbrali na jubilejnem 100. rednem letnem občnem zboru.

Pregledali so delo v preteklem letu, ki je bilo zelo pestro. Skozi celo leto so zbirali denar za nakup novega gasilskega vozila za prevoz moštva, ki so ga kupili in opremili konec lanskega leta. Vozilo bodo v uporabo predali na praznovanju 100-letnice, ki bo 22. junija v Prečni. Preteklo leto si bodo zapomnili tudi po uvrstitvi v finale časnika Slovenske Novice za prenovo fasade na gasilskem domu, vendar jim je za zmago zmanjkalo nekaj glasov.

Na občnem zboru so razrešili vse organe in funkcionarje ter izvolili novo vodstvo. Novi predsednik PGD Prečna je postal Andrej Kapš in tako nasledil Ivana Derganca, ki je vodil društvo 24 let. Poveljnik Anton Derganc in blagajničarka Marica Štamfelj bosta svojo funkcijo opravljala tudi v prihodnje, tajniška dela pa bo opravljala Urška Bobnar.

Novi predsednik je podal program dela za letošnje leto, ki bo zaradi obletnice zelo pestro. Poleg organizacije stoletnice in gasilske veselice, želijo tudi prenoviti fasado in streho gasilskega doma ter izdati bilten.

Zbor se je zaključil ob podelitvi priznanj in odlikovanj zaslužnim članom, kulturno pa so ga popestrili ljudski pevci Vaški zvon iz Prečne.