brioni, brionka, ladja Svet24.si

FOTO: Ob močnem neurju potonila ladja Brionka

zlato Svet24.si

Iskalec zlata zadel terno in obogatel

zapor ig 2 Necenzurirano

Spi v zaporu, čez dan pomaga osumljenim pranja ...

jerca legan milan cvikl m24 Reporter.si

Ločitvena vojna za luksuzno vilo: Umazano ozadje ...

primoz roglic lev Ekipa24.si

Kakšen kralj! Rogličev sin po dirki zasenčil ...

Katjina delovna akcija Njena.si

Delovna akcija se je po snemanju nadaljevala!

georgina rodriguez Ekipa24.si

Srhljivo razkritje Ronaldove izbranke: "Mali Angel...

Novice Semič

FOTO: 11. Revija klasično baletnih šol in društev

Piše: B.V.

Čas objave:
11.12.2017 10:41

Kulturni center Semič je v soboto gostil prireditev pod okriljem Društva baletnih umetnikov Slovenije (DBUS). Na odru se je zvrstilo skupno več kot 150 plesalcev iz skupno 20 skupin.

Organizacijskemu odboru v sestavi Irena Plut, Ana Trojnar, Darja Sebastian in Tomaž Rode je predsedovala Ana Vovk Pezdir, plesi pa so morali biti postavljeni v klasičnem ali neoklasičnem stilu (tudi karakterni ples). Plesi postavljeni v zgolj sodobni plesni tehniki brez klasično baletnih elementov niso bili dovoljeni.

Posamezna šola ali društvo se je predstavilo z eno ali največ dvema točkama v skupnem trajanju največ 5 minut, število učencev iz posamezne šole oziroma društva pa je bilo od 5 do 20 plesalcev. Vsak učenec je lahko nastopil samo v eni koreografiji, sodelovali pa so lahko učenci nižjih baletnih šol oziroma člani društev stari od 9 - 19 let.

Zaželen je bil prikaz nove koreografije oziroma koreografije, ki še ni bila prikazana na eni od preteklih revij, če pa šola ali društvo ni imelo nove baletne točke, se je lahko predstavilo s starejšo točko, ki pa so jo morali izvajati novi učenci baleta.