Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Semič

FOTO: 11. Revija klasično baletnih šol in društev

Piše: B.V.

Čas objave:
11.12.2017 10:41

Kulturni center Semič je v soboto gostil prireditev pod okriljem Društva baletnih umetnikov Slovenije (DBUS). Na odru se je zvrstilo skupno več kot 150 plesalcev iz skupno 20 skupin.

Organizacijskemu odboru v sestavi Irena Plut, Ana Trojnar, Darja Sebastian in Tomaž Rode je predsedovala Ana Vovk Pezdir, plesi pa so morali biti postavljeni v klasičnem ali neoklasičnem stilu (tudi karakterni ples). Plesi postavljeni v zgolj sodobni plesni tehniki brez klasično baletnih elementov niso bili dovoljeni.

Posamezna šola ali društvo se je predstavilo z eno ali največ dvema točkama v skupnem trajanju največ 5 minut, število učencev iz posamezne šole oziroma društva pa je bilo od 5 do 20 plesalcev. Vsak učenec je lahko nastopil samo v eni koreografiji, sodelovali pa so lahko učenci nižjih baletnih šol oziroma člani društev stari od 9 - 19 let.

Zaželen je bil prikaz nove koreografije oziroma koreografije, ki še ni bila prikazana na eni od preteklih revij, če pa šola ali društvo ni imelo nove baletne točke, se je lahko predstavilo s starejšo točko, ki pa so jo morali izvajati novi učenci baleta.