zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Novice Tržišče

FOTO: 17. Dirka na Malkovec 2016

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.08.2016 11:06

Na vročo soboto se je v Tržišču odvila17. dirka starodobnih motociklov za pokal Malkovca, ki je štela tudi za državno prvenstvo.

Tekmovanja se je udeležilo najmanjše število tekmovalcev doslej, in sicer 21, kar ni ravno spodbuda za organizatorja - Klub ljubiteljev starodobnih vozil Mirnske doline Hrast Tržišče, ki je progo od Tržišča do Malkovca ustrezno pripravil in zavaroval. »V pripravo proge in vsega ostalega je bilo vloženega ogromno našega prostovoljnega dela, žal pa je sponzorjev vsako leto manj,« je dejal eden izmed članov ter pohvalil Občino Sevnica in Krajevno skupnost Tržišče, ki sta bili med glavnimi sponzorji.

Po uvodnem otvoritvenem programu, v katerem je sodelovala sevniška godba z mažoretkami, navzoče pa so nagovorili predsednik Kluba .Hrast Toni Janežič, sevniški župan Srečko Ocvirk, podžupan Janez Kukec in predsednik KS Tržišče Janez Virant, je sledila promocijska vožnja vseh starodobnikov, ki so nato tekmovali v različnih kategorijah, med zmagovalce pa so se uvrstiliSlavko Krč (AMD Kranj), Dare Križman (AMD Domžale), Drago Kreč (AMD Lukovica),Gorazd Zupančič (AMD Gorica), Tomaž Jesenek (MK Leteči Kranjci) in Primož Vindišar (AMD Lukovica).

Najstarejši udeleženec, ki je prišel na dirko iz vasi Ozeljan pri Šempasu pri Novi Gorici, je štel 84 let. S svojim jeklenim lepotcem, Mondial 50, je Silvano Mladovan osvojil 2. mesto.

V dirki na „dva enaka časa“ je me motocikli zmagal Sašo Grm s Tomosom 60, letnik 1961, med starodobnimi vozili pa Iztok Bence z vozilom Mercesed Benz W124, letnik 1986.

Na progi Tržišče - Malkovec so se prvič preizkusili tudi kolesarji in rezultati so sledeči: 1. mestoŽiga Marolt (Sigas), 2. mesto Božo Kuhar(Sigas) in 3. mesto Miha Povšič (Malkovec).