Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Velike Lašče

Foto: 17. festival Najdihojca

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.04.2016 16:47

Do zadnjega kotička polni dvorani Levstikovega doma v Velikih Laščah je potekal že 17. festival otroških gledaliških skupin Najdihojca 2016.

V desetih predstavah so se na odru poleg gostiteljev zvrstile še gledališke skupine iz Ljubljane, Sodražice, Kočevja, pridružili pa so se jim tudi nekateri starši. V štiriurnem programu, ki so ga spremljali otroci osnovne šole, vrtca smo lahko videli elemente lutkovnega in senčnega gledališča, ples ter glasbo.

Domača OŠ Primoža Trubarja Velike Lašče je pripravila dve predstavi, Kraljevi smetanovi kolački pod vodstvom mentorice Marjetke Koprivec in Zmešnjava v deželi pravljic pod vodstvom Branke Levstik. Nastopili sta dve skupini iz vrtca Soncni žarek, Martina Krašovec in Nataša Heybal sta pripravili igro Kdo je napravil Vidku srajčico, druga skupina pa predstavo Dobro jutro, mali zvonček (Nataša Jezernik, Jasmina Movrin). Iz Ljubljane sta se pripeljali dve skupini iz OŠ Martina Krpana, s predstavama Moj dežnik je lahko balon in Dajmo, levči!, obe je zasnovala Mojca Pfeifer. OŠ dr. Ivan Prijatelj Sodražica oziroma njihova podružnična šola Sveti Gregor je naprej nastopila z igro Ane Porenta Skrivnostno seme, za tem pa so odigrali še predstavo Počitnice (Mojca Šilc). Osnovnošolce iz OŠ ob Rinži smo lahko spremljali v predstavi Roško išče sledi, mentorici sta bili Špelca Hribar in Maja Žagar. Letošnji program so dopolnile vzgojiteljice vrtca Sončni žarek, ki so same pripravile in odigrale pevsko pripovedno igro Papirnati čolniček. Vse naštete skupine (fotografije Boštjan Podlogar) so povratnice in se na Najdihojco vračajo vsako leto raje.

»Pridejo z navdušenjem in nestrpne pred nastopom, odidejo z zadovoljstvom nad bučnim aplavzom ter novimi nasveti, ki jih bodo upoštevale pri predstavi naslednje leto, » je poudaril vodja festivala Tine Starič.
»Vsaka odrska izkušnja otrokom pomaga. Sprva delaš z njimi na prirejenem odru, ko pa doživijo občutek pravega odra in gledališča, je to za njih velika izkušnja in pravi izziv,« je črto pod festivalskim dogajanjem podvlekla Mojca Pfeifer.

Tine Starič o festivalu


Tine Starič o ciljih