oranžna sonce Dobra karma

Tedenski horoskop: Sonce in Merkur bosta dajala ...

Jelena in Neda Svet24.si

FOTO: Neda Ukraden pozirala s svojo edinko

roki kocevje ne moze nam niko nista pl Reporter.si

Romske tolpe terorizirajo Kočevje: umori, kraje, ...

naslovna titova vozila1 Svet24.si

FOTO: Luksuzna vozila Josipa Broza Tita

20210301-01049413 Necenzurirano

Janšev kabinet odredil ministrom, kako naj ...

Dodecahedron Huntov muzej Limerick Irska  Wikipedia Odkrito.si

Skrivnostni predmet, ki buri duhove

Alen Kobilica in Maja Prašnikar Njena.si

Alen Kobilica verjame, da bo spet videl

Novice Šentjernej

FOTO: 17. Maraton po deželi cvička

Piše: RKD Krško, A.P.

Čas objave:
20.08.2019 08:50

17. Kolesarski maraton po deželi cvička je v Krško privabil več kot 400 kolesarjev. V nedeljo, 18. avgusta je rekreativno kolesarsko društvo Krško organiziralo že svoj 17. kolesarski maraton po deželi cvička. Za rekreativne kolesarje so pripravili tri kolesarske trase, dolge 70, 40 in 6 km.

RKD_2019 -4.jpg
Kolesarski maraton po deželi cvička
Foto: Dejan Županc

Najmlajši, bilo jih je kar 44 in njihovi spremljevalci, so se lahko podali na otroški Čričkov maraton. Pred čričkovim maratonom so se najmlajši lahko preizkusili še na čričkovem kolesarskem poligonu. Prireditev je bila rekreativnega značaja in je sodila v sklop akcije Slovenija kolesari 2019. Tokrat je bila premierno del projekta »Pumpa – kolesarski vikend«, ki ga v letu 2019 podpira tudi Fundacija za šport.

RKD_2019 -6.jpg
Kolesarski maraton po deželi cvička
Foto: Dejan Županc

Maratona se je udeležilo več kot 400 kolesarjev. Udeleženci so prišli iz različnih koncev Slovenije, največ pa je bilo domačih kolesarjev. Pokal za najstarejšega kolesarja je prejel 82-letni kolesar Đuro Kovač iz Krškega, najstarejša udeleženka je bila Zasavka Irena Berčon, domačin Dami Zupi je prvi prečkal ciljno črto velikega maratona. Pokal za najhitrejšega na malem maratonu je prejel tudi Miran Gračner iz KK Dolenjska Balanca.

RKD_2019 -1.jpg
Kolesarski maraton po deželi cvička
Foto:

Pokal so prejeli tudi domači kolesarji številčne ekipe 46 kolesarjev Pokemon Alo Alo za najštevilčnejšo udeležbo na maratonu. Kolesarje je pred startom pozdravil župan Občine Krško mag. Miran Stanko. Med udeleženci so izžrebali preko 50 nagrad in glavno nagrado kolo, ki ga je poklonil skupaj z društvom RKD Krško Matjaž Traven iz Kolesarskega centra Krško.

RKD_2019 -11.jpg
Kolesarski maraton
Foto: Dejan Županc

Kolo je prejela izžrebana Martina Pirc, pobudnica najštevilčnejše ekipe. Organizator se najlepše zahvaljuje Mladinskemu centru Krško za ozvočenje. vsem donatorjem, prav tako redarjem, motoristom MK Ketna in Društvu ljubiteljev motorjev Matija Gubec, prostovoljcem, njihovim članom in zdravstveni službi, ki so poskrbeli za varnost vseh kolesarjev in kolesark. RKD Krško seveda že sedaj vabi kolesarje, da se tudi prihodnje leto, tretjo nedeljo v avgustu zopet udeležijo že 18. Maratona po deželi cvička. Več fotografij z maratona si lahko ogledate tukaj

RKD_2019 -13.jpg
Kolesar
Foto: Dejan Županc