Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Šentjernej

FOTO: 17. Maraton po deželi cvička

Piše: RKD Krško, A.P.

Čas objave:
20.08.2019 08:50

17. Kolesarski maraton po deželi cvička je v Krško privabil več kot 400 kolesarjev. V nedeljo, 18. avgusta je rekreativno kolesarsko društvo Krško organiziralo že svoj 17. kolesarski maraton po deželi cvička. Za rekreativne kolesarje so pripravili tri kolesarske trase, dolge 70, 40 in 6 km.

RKD_2019 -4.jpg
Kolesarski maraton po deželi cvička
Foto: Dejan Županc

Najmlajši, bilo jih je kar 44 in njihovi spremljevalci, so se lahko podali na otroški Čričkov maraton. Pred čričkovim maratonom so se najmlajši lahko preizkusili še na čričkovem kolesarskem poligonu. Prireditev je bila rekreativnega značaja in je sodila v sklop akcije Slovenija kolesari 2019. Tokrat je bila premierno del projekta »Pumpa – kolesarski vikend«, ki ga v letu 2019 podpira tudi Fundacija za šport.

RKD_2019 -6.jpg
Kolesarski maraton po deželi cvička
Foto: Dejan Županc

Maratona se je udeležilo več kot 400 kolesarjev. Udeleženci so prišli iz različnih koncev Slovenije, največ pa je bilo domačih kolesarjev. Pokal za najstarejšega kolesarja je prejel 82-letni kolesar Đuro Kovač iz Krškega, najstarejša udeleženka je bila Zasavka Irena Berčon, domačin Dami Zupi je prvi prečkal ciljno črto velikega maratona. Pokal za najhitrejšega na malem maratonu je prejel tudi Miran Gračner iz KK Dolenjska Balanca.

RKD_2019 -1.jpg
Kolesarski maraton po deželi cvička
Foto:

Pokal so prejeli tudi domači kolesarji številčne ekipe 46 kolesarjev Pokemon Alo Alo za najštevilčnejšo udeležbo na maratonu. Kolesarje je pred startom pozdravil župan Občine Krško mag. Miran Stanko. Med udeleženci so izžrebali preko 50 nagrad in glavno nagrado kolo, ki ga je poklonil skupaj z društvom RKD Krško Matjaž Traven iz Kolesarskega centra Krško.

RKD_2019 -11.jpg
Kolesarski maraton
Foto: Dejan Županc

Kolo je prejela izžrebana Martina Pirc, pobudnica najštevilčnejše ekipe. Organizator se najlepše zahvaljuje Mladinskemu centru Krško za ozvočenje. vsem donatorjem, prav tako redarjem, motoristom MK Ketna in Društvu ljubiteljev motorjev Matija Gubec, prostovoljcem, njihovim članom in zdravstveni službi, ki so poskrbeli za varnost vseh kolesarjev in kolesark. RKD Krško seveda že sedaj vabi kolesarje, da se tudi prihodnje leto, tretjo nedeljo v avgustu zopet udeležijo že 18. Maratona po deželi cvička. Več fotografij z maratona si lahko ogledate tukaj

RKD_2019 -13.jpg
Kolesar
Foto: Dejan Županc