ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Šmarješke Toplice

FOTO: 20 let Lions kluba Novo mesto

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.12.2012 16:13

Novomeški Lions Klub praznuje 20 let delovanja. V Šmarjeških Toplicah so še enkrat na veliko odprli srce in na dražbi prodali sliko, sredstva pa bodo namenili za pomoč dečku in slepim ter slabovidnim.

(FOTO: PETER KLINC - FOTO LIFE)

Sliko je na dražbi za 2.000 evrov kupilo japonsko podjetje Yaskawa, svetovni proizvajalec robotike, ki ima svoj del podjetja v Evropi, s sedežem v Ribnici na Dolenjskem.

20- LETNICA DELOVANJA LIONS KLUBA NM

Le kratek počitniški predah, je v Lions klubu Novo mesto razmejil dve mandatni obdobji, lansko in letošnje in predno se je zgodila jesen, so bili že polni idej in načrtov za čas do prihodnjega junija.

Za razliko od večine drugih društev in organizacij, v Lions klubih mandat traja eno leto in toliko je dolga tudi »vladavina« vsakokratnega predsednika. In dobro je, da je tako, saj je doslej še vsak povedal, da je ob intenzivnem delu enoletni mandat povsem dovolj.

Letošnji predsednik novomeških Lionsov je Jože Cajnar, ki živi in dela v Metliki. Dokaz več, kako klubi niso zaprti v ozke meje in novomeščani so poleg ostalega znani tudi po tem, da pogosto s svojim delovanjem segajo preko meja lokalnega okolja.

Bogato bero raznih aktivnosti je novi predsednik napovedal na prvem jesenskem sestanku, člani kluba pa so vse predloge, ki imajo za cilj še več pomoči in še več dobrodelnosti, enoglasno podprli.

Že od poznega poletja naprej se v Lions klubu pripravljajo na 20. tradicionalni dobrodelni ples, ki bo tokrat v soboto, 1. decembra 2012 s pričetkom ob 19.30 uri v Zdravilišču Šmarješke Toplice.


V bogatem programu večera bodo sodelovali glasbeniki Glasbene šole Marjana Kozine ter plesalci Plesnega kluba Novo mesto.

Ta večer bo tudi aukcija umetnine priznanega slikarja Sama Kralja, ki je član tudi kluba in je svoje delo poklonil. Med plesom pa bo tudi srečolov zanimivih dobitkov in gotovo še kaj. V vabilu, s katerim nagovarjajo svoje prijatelje in vse ljudi dobre volje, pozivajo k dobroti pri zbiranju sredstev za nakup posebne hojce invalidnemu Lovru in za pomoč pri opremljanju bivalnih prostorov slepim in slabovidnim v njihovem društvenem objektu v Novem mestu.

Sicer pa so s svojo prisotnostjo in donacijo prispevali k še boljšemu finančnemu učinku nedavnega dobrodelnega koncerta, ki je za malega Lovra bil v Športni dvorani Stopiče.

To jesen so Občinskemu odboru RK v Metliki podarili okoli 300 kosov rabljenih oblačil, ki so jih člani zbrali v svoji akciji.

Poseben projekt, ki zadeva zlasti osnovnošolske likovnike in se dogaja v blizu 200 državah sveta, kjer delujejo Lionsi, je izdelava »Plakata miru«.

V okolju, kjer delujejo novomeški Lionsi, je bilo k sodelovanju povabljenih 13 osnovnih šol, od tega se jih je osem odzvalo s svojimi deli na razpisano temo.

Ta čas v strokovnem timu teče izbor najboljših stvaritev, ki bodo predstavljene na ravni 129 Lions distrikta Slovenija.

Sicer pa bodo vsa likovna dela, ki so jih v tem projektu izdelali naši osnovnošolci, zadnji zimski mesec postavljena na ogled v enem izmed javno dostopnih razstavišč v Novem mestu.