zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Novice Sevnica

FOTO: 21. sevniški kolesarski maraton

Piše: Radio Krka

Čas objave:
31.05.2016 14:57

Kolesarsko društvo Sevnica je minulo nedeljo organiziralo 21. sevniški kolesarski maraton, ki je letos prvič potekal po novi trasi, in sicer po obeh bregovih Save. 144 kolesark in kolesarjev se je v praksi prepričalo tako o odličnih možnostih za lahkotno in družinsko rekreacijo na kolesu, hkrati pa tudi o zadostnem izzivu za bolje pripravljene.

Mali oziroma družinski 28-kilometrski maraton je potekal izpred Športnega doma Sevnica proti Orehovem, Bregu, Loki pri Zidanem Mostu in Radečam ter se zaključeval v smeri Loke pri Zidanem Mostu, Brega, Šmarčne, Kompolja, Boštanja in Sevnice. Veliki maraton dolžine 65 kilometrov se je nadaljeval proti Impoljci, Studencu, Zavratcu, Blanci, Pokleku, Trnovcu, Lončarjevemu Dolu in se nato zaključil v Sevnici. Kolesarji velikega maratona so ob tem premagali 700 metrov višinske razlike.

Kot so sporočili organizatorji, je bil najmlajši kolesar Svit Cestnik iz Sevnice, še mlajša Nika je uživala na maminem kolesu. Danilo Pečnik iz Brežic je bil najstarejši udeleženec, člani Dolenjske balance iz Mokronoga pa najštevilčnejša ekipa. Za izvedbo je skrbela 30 članska ekipa članic in članov domačega društva.


»Maraton se je po dolgem času odvijal v pravem poletnem vremenu. Ob zaključku so udeleženci prejeli prvo osvežitev v obliki sladoleda, okusno malico, dnevno vstopnico za sevniški bazen ter spominsko medaljo. Udeležencem se še enkrat zahvaljujemo za obisk ter promocijo Sevnice in doline reke Save, ki nudi zelo dobre kolesarske možnosti. Se vidimo ob izteku počitnic, 28. avgusta, na že 25. Skoku na Lisco,« še sporočajo iz Kolesarskega društva Sevnica.