Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Metlika

FOTO: 31. Vinska vigred z novo kraljico

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.05.2013 22:31

Komisija za ocenjevanje je v začetku maja v prostorih Občine Metlika med tremi kandidatkami izbrala letošnjo kraljico metliške črnine. Laskavi naziv je tokrat pripadel 20-letni Martini Bahor iz Črnomlja, preostali dve kandidatki pa sta bili Anja Jakljevič iz Grabrovca in Anja Petric iz Trnovca.

Letos so komisijo sestavljali predsednik Darko Zevnik, župan občine Metlika in predsednik prireditvenega odbora Vinske vigredi, Vladimir Bahč, direktor TPV Avto, Andrej Škof pomočnik vodje Vinske kleti Metlika, Slavko Dragovan, podpredsednik Kluba prijateljev metliške črnine, Simona Žugelj, 15. vinska kraljica Slovenije, Ivo Kajin, predsednik Društva vinogradnikov Metlika in Rudi Vlašič, predsednik TD Vigred Metlika.

Martina Bahor je 20-letna študentka, ki prihaja iz kraja Zorenci v občini Črnomelj. Je študentka na Pedagoški fakulteti, smer kemija – gospodinjstvo. Živi na kmetiji v osemčlanski družini, v kateri se ukvarjajo tudi z vinogradništvom. Za svoja vina so že prejeli številna priznanja. V lanskem letu so odprli 150 let staro kmečko hišo, v kateri predstavijo nekdanji način življenja in ponudijo pristno belokranjsko hrano.

Kot ponosna Belokranjka si želi belokranjska vina predstaviti širši javnosti in s tem poskrbeti za njihovo večjo prepoznavnost. Je komunikativna, prijazna, organizirana in delovna, svoje znanje o vinogradništvu in vinih pa bo v prihodnjem letu na številnih promocijah še nadgradila. Opaža, da se danes med mladimi izgublja kultura pitja vina, kar bi rada spremenila. Poskrbela bo za boljšo promocijo ter mlajši generaciji predstavila odlična vina, ki jih pridelujejo naši vinarji. Zaveda se, da je pred njo težka naloga, ki jo čaka v prihodnjem letu. Prepričana je, da bo svojo nalogo opravila tako dobro, kot so jo tudi njene predhodnice Silvija Kostelec iz Drašičev, Simona Žugelj iz Čuril, Petra Žabčič iz Metlike ter Sandra Kapušin iz Krasinca.

Martina Bahor je krono, plašč in lento prejela danes na odprtju Vinske vigredi 2013 na osrednjem prireditvenem odru v Metliki. Prihodnje leto bo promovirala belokranjska vina po Sloveniji in izven njenih meja, prevažala pa se bo z avtomobilom, ki ji ga bo za enoletno obdobje v uporabo predalo podjetje TPV Avto d.o.o.

Martina Bahor nova kraljica Metliče črnine.mp3