Princ Harry, princ William Svet24.si

Tako slabi so odnosi med Williamom in Harryjem ......

himars Svet24.si

Bo to novo orožje, s katerim bodo Ukrajinci ...

Janez Janša Necenzurirano

Veliki poraženec #komentar

jansa logar pl Reporter.si

Razkrito ozadje Logarjeve kandidature: Janša ...

luka modric Ekipa24.si

Uff, kakšna lepotica, ste jo videli?! Na tribunah...

diana Odkrito.si

Škandali, ki bi jih kraljeva družina najraje ...

Luis Enrique 22 pm Ekipa24.si

Srce parajoče besede o umrli hčerki: Španski ...

Novice Dobova

FOTO & AVDIO: Sava v Dobovi čez bregove

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.10.2012 19:28

Posavske gasilce nocoj čaka dolga noč. Zaradi obilnih padavin je Sava, okrepljena z vodovjem Krke prestopila bregove, kar za gasilce pomeni stanje pripravljenosti in bedenje do jutranjih ur.

Fotografije in videoposnetek nam je poslal Georg Stupar, prikazujejo pa kritično področje skoraj vsakoletnih poplav v Dobovi: Mostec, Mihalovec in Loče.

Po besedah Ivana Kovačiča iz Loč pri Dobovi, je voda prišla do srede vasi. Poudaril je še, da je na podlagi njihovih izkušenj stanje voda nepredvidljivo, saj kljub temu da se vodostaj načeloma umirja, na njih vplivajo zapozneli valovi, za katere je težko napovedati kako se bodo razlivali.

21.30h - Reka Krka narašča in poplavlja v večjem obsegu. Njeno naraščanje se bo predvidoma ustalilo v ponedeljek zjutraj, pri čemer bo lahko na vodomerni postaji Podbočje presegla pretok 350 kubičnih metrov na sekundo, po opozarjajo na oddelku za hidrološko prognozo Agencije RS za okolje.


Reka Sava in Kolpa, ki sta tekom dneva poplavljali v manjšem obsegu, že upadata vzdolž celotnega toka. Upadajo tudi ostale reke po državi, ki so tekom dneva poplavljale na izpostavljenih območjih vsakoletnih poplav.

Poplavljene površine ob reki Vipavi so večje od običajnih in se bodo zadrževale še do ponedeljka zjutraj. Poplavljene površine na kraških poljih Notranjskega in Dolenjskega krasa se bodo jutri še ohranjale, v prihodnjih dneh pa se bodo pričele zmanjševati.

Ivan Kovačič o stanju v Ločah


video posnetek poplave