Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

FOTO: 40 let Revoza v Novem mestu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.11.2012 13:15

V Revozu beležijo 40-letnico Renaulta v Novem mestu. Častitljiv jubilej so med drugim obeležili z zgodovinsko razstavo in okroglo mizo na temo konkurenčnosti avtomobilske industrije v Sloveniji.

Direktor slovenskega avtomobilskega grozda Dušan Bušen je med drugim povedal da so podjetja proizvedla za 3,2 milijardi evrov komponent, produktov in storitev. Kar predstavlja 21 odstotkov celotnega slovenskega izvoza blaga.

Za prihodnost novomeške tovarne avtomobilov, ki zaposluje 2.100 delavcev, na proizvodnjo v Novem mestu pa je posredno vezanih še 14 tisoč delovnih mest v Sloveniji, se ni bati je med drugim poudaril predsednik uprave Aleš Bratož in dodal, da pa bo potrebno zagotavljati stalno konkurenčnost.

Novomeški Revoz, kot edina tovarna za celotno evropsko tržišče izdeluje modele novi twingo, renault clio II ter coupé cabriolet renault wind. Vozila, izdelana v Revozu, po kakovosti sodijo v sam vrh Renaultovih vozil, prav tako pa vse dejavnosti podjetja temeljijo na spoštovanju okolja in ljudi, so zapisali na svoji spletni strani.