Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Zell am See

Povzročitelji nesreč pod vplivom alkohola

Piše: PU NM

Čas objave:
19.03.2018 14:51

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 115 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 502 klica. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 12 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj.

Posredovali so zaradi 15-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. Obravnavali so dva primera nasilja v družini - zaščitili so žrtve in nasilnežema izrekli ukrep prepovedi približevanja. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, nasilja v družini, goljufije, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara.

PROMETNA VARNOST

Povzročitelji nesreč pod vplivom alkohola
Brežiški policisti so bili 16. 3. okoli 14. ure obveščeni o prometni nesreči na cesti med krajema Dramlje in Bitna vas. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 49-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi nepravilne strani vožnje izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. Voznik se v nesreči ni poškodoval. Policisti so med postopkom ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,56 miligramov alkohola (3,3 g/kg). Avtomobil znamke Mazda so mu zasegli, izdali plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V Jami pri Dvoru je 16. 3. okoli 22. ure 37-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom in trčil v ograjo stanovanjske hiše. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,92 miligramov alkohola.

V noči na 18. 3. so bili brežiški policisti obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila Audi A4, ki naj bi v bližini Cerkelj ob Krki zaradi vožnje po levi strani vozišča ogrožal ostale udeležence v prometu.
Na podlagi opisa vozila so policisti 32-letnega kršitelja izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Izdali so mu plačilni nalog in o kršitvah seznanili sodišče.

V prometni nesreči poškodovanih pet ljudi
Črnomaljski policisti so bili 18. 3. dopoldne obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh vozil v Črnomlju. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 68-letni voznik, ki je zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil v avtomobil 65-letnega voznika. V nesreči so se lažje poškodovali povzročitelj nesreče in štrije potniki v njegovem vozilu.
68-letnemu vozniku so policisti izdali plačilni nalog.


KRIMINALITETA


Vlomi in tatvine
V noči na 16. 3. je v kraju Pristavica pri Velikem Gabru nekdo z dvorišča stanovanjske hiše odtujil osebni avtomobil Volkswagen golf, sive barve, letnik 2008, registrskih številk LJ 51-AAG.

Med 13. 3. in 16. 3. je v Gorenji vasi pri Šmarjeti neznanec skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in zlat nakit.

V Brestanici je 16. 3. pozno popoldne nekdo izkoristil odostonost
stanovalcev, vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in orožje.

V Artičah je 16. 3. med 18. in 21. uro nekdo vlomil skozi balkonska vrata vlomil v stanoavnjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 100 evrov škode.

V noči na 18. 3. je na Mirni nekdo skozi okno vlomil v prodajalno in odtujil živila in alkoholne pijače. Škode je za okoli 5000 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI
Nedovoljeno prestopili državno mejo
Na območju Brežic, Metlike in Črnomlja so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli devet tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

OSTALE ZADEVE
Požar
Šentjernejski policisti so bili 16. 3. okoli 20.30 obveščeni o požaru stanovanjske hiše v kraju Čadraže. Požar je zajel in uničil večji del ostrešja hiše. Po prvih ugotovitvah policistov naj bi do požara prišlo zaradi pregretja ob dimniku. Po zaključeni preiskavi bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.