ruski tank, vojna v ukrajini Svet24.si

Britanski obveščevalci: Rusija v Ukrajini ...

lunin mrk Svet24.si

Ste nastavili ure? Če bo vreme naklonjeno, bo ...

marjan dukaucic bobo Necenzurirano

Zadnje dejanje ministra Dikaučiča: več denarja ...

drago janca f andraz gombac Reporter.si

Veliki pisatelj Drago Jančar: Slovensko toksično...

doncic Ekipa24.si

Lukaaaaaaa! Kar je Dončić naredil Phoenixu na 7....

kraljica-elizabeta-charles Odkrito.si

Je kraljica sploh še ŽIVA?!

Stožice navijači Ekipa24.si

Kaos v Stožicah! Navijači vdrli na igrišče, ...

Novice Podsreda

FOTO: 6. fotografski extempore Kozjansko jabolko

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.12.2012 21:50

V decembrske dni v Kozjanskem parku Podsreda zakorakajo z delavnicami in razstavo iz oktobrskega fotografskega extempora.

Fotografski extempore Kozjansko jabolko je stalnica prireditve Praznik kozjanskega jabolka, ki ga pripravljajo v Kozjanskem parku skupaj s Fotografsko zvezo Slovenije in Fotografskim društvom Celje.
Extempora se je udeležilo 17 fotografov, ki so v času od 12. do 14. oktobra v fotografski objektiv ujeli pokrajino, ljudi, živali, rastline in dogajanje na trgu Podsreda. Skupaj so oddali 299 fotografij. Strokovna žirija v sestavi Vinko Skale (MF FZS MFIAP), Joco Žnidaršič, (MF FZS) in mag. Teo HrvojeOršanič, (direktor Kozjanskega parka), je pregledala oddane fotografije. Za projekcijo je izbrala 97 fotografij, za razstavo pa 32. Med temi fotografijami so tri prejele nagrade, trem fotografijam pa so podelili diplome.
Prvo nagrado je prejela fotografija konjev Mirana Orožima, drugo nagrado fotografija zaljubljencev Marka Soka, tretjo pa razpelo Franca Bidra. Diplome so prejele: fotografija pokrajine Andreja Žmavca, fotografija gosi Andreje Ravnak in fotografija pogovor Mojce Cvirn. Nagrade so prispevali Terme Olimia, GRAVIART Kozje, Marko Kostanjšek in Kozjanski park. Fotografije so na ogled v Slovensko-bavarski hiši, otvoritev, ki so jo letos lepšali tamburaši Zelenjak, pa vsako leto sovpada s prireditvami v hramih kulture v okviru projekta 'Ta veseli dan kulture'.

Fotografom se organizatorji zahvaljujejo za sodelovanje in jih naslednje leto zopet vabijo na Kozjansko med gozdove, vinograde, sadovnjake in travnike ter med prijazne ljudi, na že sedmi fotografski extempore Kozjansko jabolko.

Foto: Branko Brečko