Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

Vesna Šošterič (2) Svet24.si

Razvpita resničnostna zvezdnica išče moškega

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

Novice Nm

FOTO: 6. PungArt 2013 se je začel

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.04.2013 08:17

V Metliki se je začel 6. PungArt 2013. Dvodnevni festival, ki slovi kot začetnik vsakoletne open-air sezone v Sloveniji! V ozračju so emocije, narodna zavest, upor, upanje, nostalgija po ex-Yugi in 80-ih.

Pridne roke številnih prostovoljcev, neustavljiva ekipa mladih iz metliškega Kulturno-umetniškega društva Plac, zadnjih 5 let več kot 20 bendov različnih glasbenih žanrov iz Slovenije, ex Yuge in tujine, na tisoče ljudi iz vseh koncev in krajev ter nepojemljiva energija! Zakaj bi se zgodba tukaj končala?

PungART 2013 je okno glasbene retrospektive v družbeno-kritičnem repertoarju, ki prebuja zaspance in združuje nasprotne pole!

Prvi večer so nastopili:

Sedukt (Novo mesto, Si) Kitarske solaže + ritem bobnov + bas linija = perspektivni punkrockovski alternativci. Zelo hrupen garažni trio!

Indust-Bag (Metlika, Si) Zibelka jugoslovanskega punka in poganjalski stroj novega vala. Letnik 1979 ovekovečen v Outsiderju. Brez provokacij in 100 dB ne bo šlo! Oi!

Atheist Rap (Novi Sad, Srb) Punk-rock brezkompromisna unija. Prepoznavni od Vardara pa do Triglava.Univerzalni balzam za uporniško dušo in trn v peti skorumpirane elite!

Brkovi (Zagreb, Hr) Rušilci predsodkov, ki odmikajo plašnice z oči. Kamen spotike za skeptike.

Balkanski esperanto – punkfolkwellness z masažo heavy metala!

Danes zvečer bodo nastopili:

21:00 BTK (Stična, Si) Punkrockerski stil z melodičnimi rifi, podprt z večglasnim energičnim petjem. Telepatsko podajanje miselnosti o lajfu!

22:15 Karmakoma (Krško, Si) Elektična mešanica: rock + elektronska glasba + dubstep ritmi + raskav vokal. Občutek, ko te po komi udari še karma!

23:30 Psihomodo Pop (Zagreb, Hr) Fenomenalna kultna punk-rock atrakcija pušča globoko sled brezčasnosti v glasbeni zgodovini ex-Yuge.

01:10 DJ Bošti Glasbena podlaga noči in prijetna zvočna kulisa za tiste, ki zmorejo in tiste, ki spijo v okoliških hišah. Slovo PungArt-u 2013!

Darko Zevnik, župan Metlike o festivalu