Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Nm

FOTO: 6. PungArt 2013 se je začel

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.04.2013 08:17

V Metliki se je začel 6. PungArt 2013. Dvodnevni festival, ki slovi kot začetnik vsakoletne open-air sezone v Sloveniji! V ozračju so emocije, narodna zavest, upor, upanje, nostalgija po ex-Yugi in 80-ih.

Pridne roke številnih prostovoljcev, neustavljiva ekipa mladih iz metliškega Kulturno-umetniškega društva Plac, zadnjih 5 let več kot 20 bendov različnih glasbenih žanrov iz Slovenije, ex Yuge in tujine, na tisoče ljudi iz vseh koncev in krajev ter nepojemljiva energija! Zakaj bi se zgodba tukaj končala?

PungART 2013 je okno glasbene retrospektive v družbeno-kritičnem repertoarju, ki prebuja zaspance in združuje nasprotne pole!

Prvi večer so nastopili:

Sedukt (Novo mesto, Si) Kitarske solaže + ritem bobnov + bas linija = perspektivni punkrockovski alternativci. Zelo hrupen garažni trio!

Indust-Bag (Metlika, Si) Zibelka jugoslovanskega punka in poganjalski stroj novega vala. Letnik 1979 ovekovečen v Outsiderju. Brez provokacij in 100 dB ne bo šlo! Oi!

Atheist Rap (Novi Sad, Srb) Punk-rock brezkompromisna unija. Prepoznavni od Vardara pa do Triglava.Univerzalni balzam za uporniško dušo in trn v peti skorumpirane elite!

Brkovi (Zagreb, Hr) Rušilci predsodkov, ki odmikajo plašnice z oči. Kamen spotike za skeptike.

Balkanski esperanto – punkfolkwellness z masažo heavy metala!

Danes zvečer bodo nastopili:

21:00 BTK (Stična, Si) Punkrockerski stil z melodičnimi rifi, podprt z večglasnim energičnim petjem. Telepatsko podajanje miselnosti o lajfu!

22:15 Karmakoma (Krško, Si) Elektična mešanica: rock + elektronska glasba + dubstep ritmi + raskav vokal. Občutek, ko te po komi udari še karma!

23:30 Psihomodo Pop (Zagreb, Hr) Fenomenalna kultna punk-rock atrakcija pušča globoko sled brezčasnosti v glasbeni zgodovini ex-Yuge.

01:10 DJ Bošti Glasbena podlaga noči in prijetna zvočna kulisa za tiste, ki zmorejo in tiste, ki spijo v okoliških hišah. Slovo PungArt-u 2013!

Darko Zevnik, župan Metlike o festivalu