Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Šmarješke Toplice

FOTO: Znanstvena konferenca Nove paradigme organizacijskih teorij

Piše: J.Š.G.

Čas objave:
26.04.2018 16:57

V Šmarjeških Toplicah je bila v začetku tedna 3. znanstvena konferenca Nove paradigme organizacijskih teorij 2018, ki jo je organizirala Fakulteta za organizacijske študije v Novem mestu.

DSC_0793.JPG

Letošnji podnaslov konference je bil Samo-/so-upravljanje v avtopoietski organizaciji, v okviru katerega so uveljavljeni strokovnjaki tako iz stroke kot tudi prakse razpravljali o pomenu upravljanja organizacij, ki delujejo po načelih avtopoietskega vodenja.

DSC_0689.JPG

S predstavljenimi prispevki so avtorji ugotovili, da se z vnašanjem življenja v humano organizacijo in s tem pooblaščanje članov delujočih skupnosti ne povečuje le njene fleksibilnosti, ustvarjalnosti in potenciala učenja, temveč tudi odličnost posameznikov in njihova osredotočenost v samo-/so-organiziranje. Pri tem so vlogi in pomenu samo-/so-upravljanja pripisali odločilno pomembnost.

DSC_0671.JPG


Udeležencem so bile predstavljene razsežnosti samo-/so-upravljanja v avtopoietski organizaciji, predstavljeno pa je bilo akademsko razmišljanje, ki sprejema različnost kot priložnost za nove ustvarjalne ideje.

DSC_0905.JPG

Konference so se udeležili tako doktorandi in doktorji znanosti, ki so zaključili študij v zadnjih petih letih kot tudi raziskovalci FOŠ in ostalih slovenskih fakultet, ki raziskujejo na področjih novih paradigem znanosti, umetnosti in visokih tehnologij, udeležili pa so se je tudi predstavniki tako gospodarskega kot tudi negospodarskega sektorja.

DSC_0925.JPG